Rezultati akcije u prometu: Najbrži Bjelovarčanin, a najviše “napuhao” Čazmanac

I tijekom veljače policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, činjenjem kojih se događaju najteže prometne nesreće sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama. Stoga su ove aktivnosti posebno usmjerene i prema ponavljačima teških prekršaja u prometu tzv. „recidivistima“.

U akciju je ovog vikenda bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, proteklog vikenda od 08. – 10. veljače 2019. godine utvrdili su ukupno 273 prekršaja od čega izdvajamo:

– od 111 aklotestiranih vozača kod njih 10 je utvrđen prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini od 1,69 g/kg na području Policijske postaje Čazma kod 47-godišnjeg vozača,

– 159 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na bjelovarskoj Sjevernoj zaobilaznici – 132 km/h,

– 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 33 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom,

– 1 prekršaj vožnje prije stjecanja prava odnosno bez položenog vozačkog ispita,

– 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, te još

-30 ostalih prekršaja.

U nadzoru prometa aktivnosti policije bile su posebice usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja, prilikom čega je zatečena jedna osoba koja je bila ponavljač teških prekršaja u prometu tzv. „recidivist“, a koje je imao nedopuštenu koncentraciju alkohola zbog čega je zadržano u posebnim prostorijama do otrežnjenja, a protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak prilikom čega je policija predložila određivanje maksimalne kazne.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se 3 prometne nesreće u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.