Lazanje

Sastojci

  • 3luka
  • 1 kgmješanog mljevenog mesa
  • 1fant za lazanje
  • 1 dclv rhnja
  • 2 kutije(po 40 dag)lazanja

za bešamel;

  • 1/4 margarina
  • 2 v.ž brašna
  • oko 7,5 dcl mlijeka

posip;

30-40 dagribane gaude

Priprema

  1. Luk se sitno nasjecka pa se izdinsta na malo ulja.Kad postane staklast doda se mu mljeveno meso,začini s vegetom i soli.Dinstati oko 15-20 minuta.
  2. Fant rastopiti u pola litre tople vode i umiješati u mljeveno pa dobro promiješati.Na kraju umiješati vrhnje,nek provri pa maknite s vatre i ohladite.
  3. Za bešamel otopite margarin na vatri,posipajte brašnom,zapržite pa polagano mješajući dolijevajte mlijeko.Kad prokuha i zgusne se,maknite s vatre i ohladite.
  4. Lazanje stavljajte kuhati u vrelu slanu vodu na nekoliko minuta da postanu savitljive-stavljajte kuhati toliko komada koliko vam treba za 1 red u tepsiji(za veći i dublji pleh trebalo mi je 5 komada) 
  5. Gaudu naribajte.Tepsiju premažite uljem pa složite 1 red prokuhanih lazanja.Gore rasporedite dio(1/4)smjese od mesa i luka.
  6. Na svaki dio s mesom stavljajte red bešamela u tankom sloju(rasporedite si na 4-5 djela )da vam ostane dovoljno za svaki red i još za vrh te da vam je svaki red odprilike podjednako nadjeven.
  7. Svaki red posipajte s malo sira.Na vrhu se stavi red lazanji,prelije s bešamelom i obilno posipa s sirom.Stavi se peći na 180 stupnjeva oko 30-40 minuta,tj.dok se korica na vrhu lijepo ne zapeče do zlatno-smeđe boje.
  8. Narezati kad malo odstoji i poslužiti.

Izvor: Podravka.hr

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.