Ovog vikenda na Bjelovarskom sajmu održava se 15. međunarodni pčelarski sajam

0
338

Bjelovarski sajam, Hrvatski pčelarski savez i Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije organiziraju 15. po redu međunarodni pčelarski sajam koji će se održati 9. i 10. veljače 2019.na Sajamskom prostoru Gudovac.

Riječ je o najvećem pčelarskom sajmu u regiji, koji će ponovno privući veliku pozornost pčelara iz Hrvatske i okolnih zemalja, te u dva dana sajma zabilježiti posjetu više tisuća posjetitelja. Prošle je godine na sajmu sudjelovalo preko 130 izlagača iz Hrvatske i stranih zemalja na 5.000 m2 zatvorenog grijanog izložbenog prostora.

Danas je sajam predstavljen na konferenciji za novinare. Direktor sajma  Davorin Posavec o ovogodišnjoj manifestaciji je rekao:

-Sajam je jubilaran i samim time drago mi je da će se brojke vezane uz ovaj sajam poklopiti sa jednom dobrom brojkom. Imamo nešto više izlagača u pčelarskom djelu, a to je 136, a sajam se održava na 5000 m2 izložbenog prostora. Investicijom u grijanje osigurali smo dodatnih 1200 m2 novog grijanog prostora koji će sigurno podići kvalitetu same sajamske manifestacije, a i sajmu u budućnosti omogućiti da u zimskim danima organizira više manifestacija koje zahtjevaju zatvoren prostor. Što se samog sajma tiče on se održava u pet paviljona i sastoji se od izložbe i prodaje meda, isto tako prodaje opreme za pčelare za koju se nadam da će i ove godine biti po sajamskim cjenama. Sajam se otvara u subotu u 10:00 sati i posjetitelje očekuje bogat program – rekao je Posavec.

Na konferencioji za novinare sudjelovali su i bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i grandonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. Gradonačelnik Hrebak osvrnuo se na problem uvoza meda kojeg Hrbatska uvozi više nego što izvozi te da se treba postaviti piotanje za koga se med proizvodi, samo za bogate stolove ili i za sve druge, te je dodao kako će Grad Bjelovar nastaviti i u budućnosti podupirati svoje pčelare.

Bjelovarsko-bilogorski župan još jednom je naglasio da županija prednjači po kvaliteti i količini proizvedenog meda u Hrvatskoj, te da je, kada je pokrenut Pčelarski sajam, bila želja da postane značajan u ovom dijelu Hrvatske, a uspjelo se u tome da poSTane značajan i u ovome dijelu Europe.

Uz Pčelarski sajam, održat će se i 6. Izložba vina i vinogradarske opreme, koja će svojim sadržajima ponovno obogatiti najslađu sajamsku manifestaciju.

Od ostalih događaja izdvajaju inovacije u pčelarstvu, amatersko natjecanje u pripremi medenjaka, kulinarski show, ocjenjivanje najljepše uređenih izložbenih prostora na Pčelarskom sajmu, te u sklopu Izložbe vina – ocjenjivanje najljepših vinskih etiketa.

Cijena ulaznice je ostala na razini od prošle godine i iznosi 20 kuna za odraslu osobu. Cijena ulaznice za dijecu i osobe sa invaliditetom iznosi 15 kuna, dok pretškolska dijeca imaju besplatan ulaz. Za sve posjetitelje osiguran je i besplatni parking.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.