Okusi hrvatske tradicije: Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja

12 ugostiteljskih objekata postali su nositelji standarda “Okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja”, provedenom u sklopu Projekta Okusi hrvatske tradicije. Tim povodom Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije uručio je ugostiteljskim objektima s područja županije standard „Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja“.

Županijskoj Turističkoj zajednici prošao je spomenuti projekt u Hrvatskoj turističkoj zajednici i za njega je ostvarena financijska potpora od 40 tisuća kuna, a dodatnih 10 tisuća kuna osigurala je sama Turistička zajednica i Bjelovarsko-bilogorska županija.

-Turizam BBŽ već godinama, kada govorimo o porastima dolazaka i noćenja, nalazi se u vrhu Hrvatskog turizma općenito. Mi moramo i trebamo napraviti pomake tamo gdje mislimo da postoji mogućnost dovođenja novih turista. Kada govorimo o kontinentalnom turizmu tradicija i gastronomija su jedan od aduta BBŽ. Veseli me da su se ugostitelji našeg kraja uključili u ovaj projekt – kazao je župan Bajs

 Projekt je bio usmjeren na unapređenje ponude tradicijskih jela i pića u ugostiteljskim objektima i još je jedan vid proširenja ponude na području eno-gastronomije u turizmu istaknuo je Borislav Šimenc voditelj projekta.

-Osnovno je da svaki od objekata mora imati u ponudi 365 dana u godini najmanje dva tradicijska jela sa prilogom i pet domaćih lokalnih pića od čega mogu dva biti žestoka i tri vina. Dakle, lokalno ono što obilježava objekat na kojem djeluje, sve su to oni ispunili. Nakon toga morali su u toku veritifikacije ostvariti minimum 70 do 100 bodova. Meni je zadovoljstvo kazati da je ovih dvanaest objekata koji danas ulaze pod standard Okusi Hrvatske tradicije, okusi Bjelovarsko-bilogorskog kraja su izuzetno visoko ocjenjeni. To je jedan značajan doprinos ukupnoj kvaliteti i ponudi našeg projekta Okusi Hrvatske tradicije sa ovim što dobivamo sa ovih dvanaest objekata – kazao je Borislav Šimenc voditelj projekta.

Projekt u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je uspješno proveden, a uvjete je u ispunilo 12 ugostiteljskih objekata: Restoran&catering Roko, Agroturizam Vinia i Restoran Bjelovar iz Bjelovara, Izletište Vrata Bilogore iz Velikog Trojstva, Izletište na Malenom brijegu iz Velikog Grđevca, Gostionica Ana iz Čazme, Vila Garić iz Podgarića, Bistro kod bake i Hotel Garić iz Garešnice, Hotel Bilogora iz Grubišnog Polja, Kavana Queen i Restoran Terasa – Daruvarske toplice iz Daruvara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.