HREBAK OPOVRGNUO OPTUŽBE SDP-a: ‘Besposlen pop i jariće krsti’- zaključio Hrebak

U povodu konferencije za novinare predstavnika bjelovarske Gradske organizacije SDP-a i SDP-a Bjelovarsko-bilogorske županije, održane u srijedu 6. veljače 2019. u Bjelovaru, gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak odlučio je reagirati radi niza neistina koje mu se pripisuju. Naime, javno je prozvan za takozvanu „tihu suradnju s gospodinom Milanom Bandićem i njegovom strankom 365-stranka rada i solidarnosti. U svojim nastupima posljednjih mjeseci, gradonačelnik Hrebak jasno je dao do znanja da se Bjelovarom neće upravljati iz Zagreba.

⦁ Model kojim gradonačelnik Bandić vlada Zagrebom, mi sigurno nećemo primjenjivati u Bjelovaru. To je poruka svim političkim strankama u Bjelovaru. Smanjujemo broj zaposlenih u Gradskoj upravi i uveli smo zabranu zapošljavanja. Među deset smo najuspješnijih gradova u Hrvatskoj s obzirom na povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Spomenut ću i da se SDP, kad je bio u gradskoj vlasti prije par godina, nije čudio kako je novi zaposlenik Gradske uprave postao baš tadašnji predsjednik mladih SDP-a u Bjelovaru. Baš zato, ne mogu se ne pitati koliko bi sad svojih zaposlili da imaju priliku. Shvaćam da SDP voli pričati o Bandićevim žetončićima, ali neka pripaze da jedan od tih žetončića ne bude i novi predsjednik županijskog SDP-a koji je promijenio već nekoliko stranaka u svojoj karijeri. Naime, najviše prebjega ili da se slikovito izrazim – žetončića u posljednje vrijeme ide upravo iz SDP-ovih redova. Stoga, treba pripaziti na licemjerje prije nego prozivate okolo, a čemu u prilog ide i primjer od prije par mjeseci kada su predsjednici gradskog i županijskog SDP-a došli do mene u ured sa zamolbom da imenujem njihovog člana u Nadzorni odbor Komunalca. Toliko o vjerodostojnosti današnjeg SDP-a u Bjelovaru i pretvaranju Komunalca u Holding, o čemu su govorili na konferenciji za novinare. Možda su htjeli SDP-ov Holding. Žao mi je sto se SDP umjesto da bude konstruktivna oporba i stišće nas s kvalitetnim prijedlozima, spustio na razinu u kojoj su izgubili u kratkom vremenu već dvoje izbora u Bjelovaru, a na najboljem su putu da izgube i treće. No, kada je o bjelovarskom i županijskom SDP-u riječ, više me ništa ne može iznenaditi. Besposlen pop i jariće krsti – zaključuje Dario Hrebak.

Bjelovarski gradonačelnik ističe i kako posljednjih godinu dana u Gradu Bjelovaru nema afera. Provode se mnogi projekti i građani su zadovoljni, što je potvrđeno i podrškom na izborima za mjesne odbore prije dva tjedna, čime SDP Bjelovar nije bio zadovoljan, a što je legitimno.

⦁ U Gradu Bjelovaru nastavljamo dalje raditi na razvojnim projektima, a SDP-u želim puno kvalitetnih prijedloga za razvoj našeg grada i da budete bolja oporba nego što je sada – dodaje gradonačelnik Hrebak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.