Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak zahvalio Miji Pušeljiću na sjajnom predstavljanju Čazme u SAD-u

Poprock škola dobila je licencu Hrvatskih blues snaga da po treći put predstavljaju RH na najvećem blues festivalu u SAD-u, Memphisu. Na navedenom festivalu sudjelovalo je više od 300 blues bendova iz 60 država svijeta, a Hrvatska je jedina europska zemlja koja je dovela mlade bluzere na taj festival. Gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak pri današnjem susretu  sa članovima  Pop rock škole koji su sudjelovali na ovom festivalu među kojima  je bio mladi Čazmanac, Mijo Pušeljić zahvalio je što su uspješno predstavili Grad Čazmu i Hrvatsku:

-Ono što mogu je zahvaliti se Miri i Miji što su nas dostojno predstavili. Nadam se da će biti još rockera iz Čazme koji će krenuti prema Americi jer ako je negdje blues onda je to tamo. Nadam se da će Čazma imati dobrih glazbenika i u budućnosti i da nećemo stati na tome – kazao je Pirak.

Miroslav Dimić, direktor Poprock škole  o samom putu u Ameriku i  osvojenom najvećem mogućem priznanju što se tiče blues glazbe – „Keeping the Blues alive“ je istaknuo:

– Mijo je prezenter Čazme, međutim u Čazmi ima još mladih glazbenika i budućih talenata koji ovaj put nisu mogli ići. Tamo smo bili zabilježeni kao jedini iz Europe i kao jedini koji su vodili mladi bend tako da smo branili boje Hrvatske ali i Europe i to smo vrlo uspješno napravili. Naš put trajao je sedam dana i Hrvatske blus snage zahvaljujući velikom doprinosu Poprock škole sjajno su se predstavile te smo dobili ovu prestižnu nagradu  „Keeping the Blues alive“. Ova nagrada upravo se dodjeljuje za rad sa djecom za populizaciju bluesa. Ovu nagradu u 37 godina dobile su samo četiri europske države i to je naš Oscar – kazao je Dimić.

Predstavnik Čazme u Memphisu bio je Mijo Pušeljić  koji je ovom prilikom opisao svoja iskustava:

– Imali smo tri vlastite i tuđe pjesme koje smo svirali. Tamo smo došli pokazati što znamo i zadovoljiti očekivanja svojih mentora i mislim da smo to uspjeli. Nastupili smo u Hard rock caffeu, imali smo dosta treme, ali kad smo došli na binu trema je nestala i tamo smo rasturili – rekao je Mijo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.