6,2 milijuna kuna za dogradnju čazmanskog vrtića – radove obišao gradonačelnik Pirak

Gradonačelnik Grada Čazme, Dinko Pirak sa suradnicima posjetio je početak radova na obnovi i dogradnji dječjeg vrtića.

Nakon Čazma Nature, ključni projekt u Gradu je veliki EU projekt dogradnje dječjeg vrtića vrijedan čak 6,2 milijuna kuna. Za Razvojnu agenciju Čazma koja je izradila ovaj projekt definitivno je pohvalna činjenica da je projekt, sa osvojenih 65 bodova, plasiran na visoko osmo mjesto od ukupno prijavljenih 464 projekta (potporu su ostvarila samo 102).

– Započela je gradnja dodatnih kapaciteta prostora za naša najmlađe. Time ćemo dobiti veći broj grupa, lakše će biti raditi odgajateljima koji ovdje rade, ali naravno dobit ćemo i bolji standard.. Konkretno ove godine kroz europske projekte povukli smo desetak milijuna kuna. Vrijednost ove investicije je 6,2 milijun kuna i u cijelosti je financirana europskim novcem. Očekujemo završetak radova do 11 mjeseca kada će ti prostori biti u funkciji. Raduje nas da su radovi krenuli i nadamo se daće sve biti dobro i da sretno završe – rekao je gradonačelnik Pirak prilikom obilaska radova na dogradnji dječjeg vrtića.

Ravnateljicu Dječjeg vrtića Pčelica Martinu Kovač kao i sve djelatnike roditelje i djecu veseli početak dogradnje vrtića, a dogradnjom i proširenjem čazmanski vrtić dobiti dvije dodatne sobe, garderobu, praonice, kuhinja će biti proširena i rekonstruirana, terase će biti natkrivene i zatvorene, a vrtić će dobiti i novi namještaj i sprave na igralištu rekla je ravnateljica Kovač i dodala kako će se završetkom radova i useljenjem u novi prostor rasteretiti postojeće skupine djece i da će od nove pedagoške godine biti puno drugačije te će se u potpunosti poštivati standardi.

Inače, u čazmanskom dječjem vrtiću ni ove, kao ni prethodnih godina, nema liste čekanja, sva prijavljena djeca su upisana, a cijena je za roditelje jednaka već 10-ak godina. Grad Čazma, kao osnivač, sufinancira boravak djece u vrtiću kojega puna, ekonomska cijena iznosi 1830 kn po djetetu. Cijena za roditelje je 550 kuna za prvo dijete, 500 kn za drugo, a ukoliko troje djece iz iste obitelji ide istovremeno u vrtić, treće dijete vrtić pohađa bez naknade. Ostali dio troškova, otprilike 1300 kn po djetetu, odnosno oko 70%, sufinancira Grad Čazma.

Nedavno je proveden projekt obnove starog dijela vrtića, a u tijeku je provedba projekta produljenja radnog vremena vrtića – „Za čazmanske mališane zajedno“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.