Obilježena 27.godišnjica ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama

Na groblju Borik obilježena je 27.godišnjica ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 8.rujna 1991. godine. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima počast su odali obitelj i prijatelji, izaslanici predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskoga sabora i Vlade RH, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova kao i izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Ureda državne uprave BBŽ, braniteljske udruge.

Poginuli branitelji Kusonja ubijeni su na Malu Gospu 8. rujna 1991. godine, a njihovi ubojice tijela su sakrili u masovnu grobnicu u Rakovom Potoku, nedaleko Kusonja. Čak pola godine trajala je agonija obitelji ubijenih, jer nisu znali gdje su njihovi najmiliji. Nakon što su pronađeni, u prvoj masovnoj grobnici u Domovinskom ratu, te prvoj ekshumiranoj masovnoj grobnici, hrabri bjelovarski dečki zajednički su ispraćeni na bjelovarskom groblju Borik. Bio je to dan kada je Bjelovar bio u suzama, ujedno i najtužniji dan u novijoj povijesti grada.

Sjećanje na 27.godišnjicu ukopa osamnaest hrvatskih branitelja i ove su godine organizirali Udruga obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata RH Kusonje 91-93 i Bjelovarsko bilogorska županija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.