Hoće li Samarica uskoro dobiti cestu? Novo obećanje – do sljedećih lokalnih izbora!

30. srpnja, 2016. rezanjem vrpce svečano je otvorena prometnica Donja Petrička – Samarica. Naime, riječ je o prometnici koja se po prvi puta modernizirala od njene gradnje, dakle nakon četrdeset godina. Županijska uprava za ceste Bjelovarsko-bilogorske županije u naselju Donja Petrička izvršila je tada sanaciju kolnika u duljini od 2130 metara. Mještanima Samarice, tadašnji načelnik, Josip Bartolčić obećao je da se radovi nastavljaju i da će uskoro i oni dobiti obnovljenu prometnicu. U međuvremenu došlo je do izbora, u načelničku fotelju sjeo je Željko Mavrin koji je nastavio s obećanjima o obnovi prometnice. Tako je bilo i prošle godine u proljeće kada je načelnik Mavrin najavio nastavak asfaltiranja ceste prema Samarici. Na žalost mještana Samarice od još jedne najave ostalo je samo neispunjeno obećanje. Načelnik Mavrin u emisiji Aktualno Super radija dao je novo obećanje kada će cesta biti obnovljena:

– Svaki put kada sam kod župana Bajsa uvijek razgovaramo o toj cesti. Trebao je dio obnove krenuti prošle godine i ja se nadam, odnosno on je obećao da će do narednih izbora cesta biti u cijelosti asfaltirana. Ostala nam je dosta velika dionica od 5 kilometara, nadamo se da će župan ispuniti svoje obećanje. Mi konkretno ne možemo taj dio preuzeti na sebe imamo puno cesta i svojih koje ne možemo dovoljno dobro održavati.

I dok načelnik Mavrin govori da on dobiva obećanja iz Županije moramo reći kako je ŽUC  osim obnove ceste u Donjoj Petričkoj na području Općine Ivanska od  2017. godine  obnovio  parkiralište u centru Ivanske i prometnicu u Ivanskoj u duljini od 500 metara. Prošle godine  obnovljena je i prometnica u Srijedskoj u dužini od oko 1800 metara. Na području općine postoji i dio prometnice između Srijedske i Stare Plošćice koji je isto neasfaltiran, a kako stvari stoje skoro ni neće biti:

– Ja znam da je ta prometnica loša vozim se tom cestom, ali mislim da je lošija prema Samarici. Prije obnove prometnice u Samarici ne znam da li će ova biti – kaže Mavrin.

I dok je Samarica nekada imala školu, trgovinu, dolazio je liječnik da mještani na preglede nisu morali putovati u Ivansku toga više ničeg nema, a nema ni ceste. Mještanima Samarice ostaje nada da će se obećanje ispuniti, samo se bojimo da kada ta prometnica  dođe na red neće imati tko njome prometovati jer njeni stanovnici će potražiti na nekom drugom mjestu normalnije uvjete za život.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.