Stalni muzejski postav Domovinskog rata u Bjelovaru obilježio Noć muzeja u novom prostoru

0
217

Stalni muzejski postav Domovinskog rata posjetiteljima za Noć muzeja omogućio je pregled novog muzejskog koncepta. Uz veliki broj povijesnih predmeta, ponudio i digitalni pregled muzejske zbirke sa svim detaljnim informacijama o izloženim predmetima.

U sklopu manifestacije, Stalni postav Domovinskog rata, muzejski je koncept osmislio u tri tematske cjeline, koje su izvedene po uzoru na suvremene muzejske postave, opremljene suvremenim muzejskim namještajem, rasvjetom i multimedijskim digitalnim info panelima.

Prva tematska cjelina predstavila je službene odore i oznake MUP-a i OSRH-a te odlikovanja Republike Hrvatske. Drugi tematski dio uključio je radne i ratne odore, opremu i oznake, a treći  dio obuhvatio je domicilno područje. Osim navedenih tematskih cjelina, posjetitelji su mogli vidjeti i fundus stalnog postava, u kojem se nalaze vrlo zanimljivi predmeti poput prvih odora pobočnika predsjednika Republike načelnika Glavnog stožera, prvog tajnika Hrvatskog sabora, ali i predmeti hrvatskih branitelja koji su neposredno sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.