Održana 73. Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zvekovac

U Društvenom domu u Zvekovcu u subotu je održana je 73. izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zvekovac koje je osnovano 2. veljače 1946. Možemo reći da je na primjeren način obilježen rođendan ovog jednog od najaktivnijih DVD-a s dubravskog područja. Pred mnogobrojnim okupljenima vodstvo Društva predstavilo je rezultate postignute u 2018. godini te planove za 2019. godinu. Posebno je istaknut rad s djecom, a sve u cilju predstavljanja značaja dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Sudjelovali su i na niz natjecanjana kojima su postigli zapažene rezultate što pokazuje dobar i kontinuiran rad. U prošloj godini nabavljena je i nova vatrogasna oprema od koje izdvajamo cijevi usisnog voda, naprtnjače, torba prve pomoći, vatrogasni aparati i motrola. Uz pomoć VZ Dubrava i Općine Dubrava ugrađena je vatrogasna sirena na spremište, a nabavljeno je i dvadeset uniformi.

U 2018. godini ovo društvo je izašlo na četiri intervencije, od toga dvije tehničke, te na dva požara, jedan šumski, a drugi otvorenog prostora. Manji broj inetrvencija veseli članove ovog društva, a tome mogu zahvaliti protupožarnoj preventivi i edukaciji stanovništva o opasnostima od požara i otvorene vatre.

Pet članova je u suradnji sa VZ Općine Dubrava obavilo liječničke preglede tako da sada društvo ima 25 operativnih vatrogasaca.

Društvo je u protekloj godini organiziralo i niz akcija na uređenju doma, okoliša i malonogometnog igrališta.

Članovi društva zahvalili su Općini Dubrava i svim sponzorima koji su im pomogli u radu te iskazali želju na dobroj suradnji i u ovoj godini.

U godini pred njima planiraju nastaviti rad s još više aktivnosti te s posebnim naglaskom na osposobljavanje i usavršavanje svojih članova.

Na skupštini zahvalnice je primio i niz zaslužnih članovi koji u radu društva sudjeluju i rade deset, dvadeset i trideset godina. Za 40 godina zahvalnicu je dobio Ljudevit Ščukanec. Za hrabrost i požrtvovnost srebrnu plamenicu dobio je Tomo Ježek. Hrvatska vatrogasna zajednica za 60 godina rada u vatrogastvu dodijelila je značku veterana Antunu Polučkom. Isto tako HVZ diplomu za posebne zasluge dodijelila je Dragutinu Kovačeviću.

Izvještajnoj skupštini DVD Zvekovac nazočio je i načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša sa svojim suradnicima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.