Kome svijetli crveno na česmanskom mostu?

Vijećnik Gradskog vijeća grada Čazme Branko Pleša na Aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Čazme upozorio je na problem mostova na rijeci Česmi u Ulicama Franje Vidovića i Česmanskoj.

– Na tim mostovima vidljivo je dosta oštećenja posebno na pješačkom dijelu mosta – kazao je Pleša.

Pleša je upozorio i na problem semafora na mostu u Česmanskoj ulici.

– Semafor je postavljen da olakša promet, a on ga samo oteža – kazao je vijećnik Pleša. Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak odgovarajući na pitanje je rekao:

– Stvarno je problematična situacija i na jednom i na drugom mostu i problem prelazak pješaka. Mi smo razgovarali o tome s Hrvatskim cestama. Osobito je kritičan most prema Derezi gdje pješak nema kuda jer nema pješačke podloge gdje se pješak može kretati. Dogovorili smo s njima da će nam dati suglasnost da sami napravimo projekt za proširenje tog mosta za pješačku stazu. Nosivost i konstrukcija mosta ne dozvoljavaju proširenje za cestovni promet što bi konačno riješilo i ovaj nesretni semafor i sve što se dolje događa oko tog uskog grla. Dakle, dobit ćemo suglasnost da napravimo projekt za pješačku stazu. Nakon toga bi to prepustili Hrvatskim cestama da nam pomognu u financiranju. To je ustaljen običaj koji dobro funkcionira da mi napravimo dokumentaciju, a oni da izvode radove. Mislim da bi to ove godine mogli riješiti. Što se tiče semafora na mostu oni rade tako da nas malo i živciraju. Jer nema nikog na mostu, a ono dugo traje crveno. Inače, semafori nisu ispravni, kad su ispravni kada mu auto prilazi senzor bi ga trebao aktivirati i to već duže vrijeme dobro ne radi. Jedno vrijeme je dobro radilo, sad opet ne radi. Ja sam na taj problem ukazao i cestari su obećali da će to popraviti – rekao je Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.