Čazmanski planinari održali godišnji zbor

Svoju redovnu skupštinu održalo je  HPD „Garjevica“ Čazma. HPD „Garjevica“ Čazma osnovano je 1.veljače 2012. godine na inicijativu Turističke zajednice Moslavina-Čazma . Društvo broji preko 100 članova. Izvještavajući članove što se radilo prošle godine predsjednik Kristijan Čikor posebno je istaknuo rad s mladima kojih je nekoliko u društvu i koji su u pohodima ravnopravni s ostalim članovima društva.

2018. godine čazmanski planinari su obišli gotovo cijelu Hrvatsku te su imali pohode na Medvednicu, Bjelolasicu, Mosor, Dinaru i Velebit. Osim domaćih pohoda imali su i nekoliko inozemnih u Sloveniji, Italiji, Austriji i u Gruziji.

Prošle godine društvo se može pohvaliti da su njihovi članovi osvojili nekoliko vrhova preko 3 000 metara. Kao najveći uspjeh Čikor je istaknuo poduhvat Ivane,Luke i Lucije Piršljin koji su se popeli na 3 345 metara visok krater Etne na Siciliji.

– Više od 45 planinarskih pohoda na području Hrvatske, Slovenije, Italije i Gruzije. Između toga desetak visokogorskih i tehnički zahtjevnih pohoda. Uz dosadašnja dva člana s usponima iznad 3 i 4 tisuće metara još četvero članova prekoračilo je granicu od 3 000 metara, od toga dvije žene. Nabavka vrijedne opreme za logorovanje dijece, školovanje naša dva člana za vodiče A standarda, isto tako školovanje naših pet članova za planinare markaciste, dobivanje zelenog svijetla za izgradnju 30 km staza na zapadnom dijelu Moslavačke gore, dobivanje na održavanje puta na sjevernom Velebitu samo su neki od uspjeha u 2018. godini – kazao je Čikor.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.