Župan Bajs potpisao novi set ugovora za privlačenje i zadržavanje liječnika u BBŽ

Manjak liječnika je boljka koja muči cijelu Hrvatsku. U svakoj županiji fali liječnika, no Bjelovarsko bilogorska županija je prva koja je uvela niz mjera kojim se liječnici, ali i ostalo medecinsko osoblje želi privući i zadržati u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

-Tri su mjere, jedna je potpora koja ide prema sufinanciranju stambenih kredita kroz subvencioniranje kamate, druga je mjera subvencioniranja podstanarstva na području županije i treća je mjera stručnog usavršavanja. Mjere koje ćemo danas potpisati i koje jesmo potpisali su trajne mjere. Moram naglasiti da smo predvidjeli za naredne tri godine tri milijuna kuna i da ćemo potpisom ovih ugovora osigurati gotovo 400 tisuća kuna potpore. Ovim mjerama dajemo poruku da su zajednici važni liječnici, da je bitno podupirati ukupnost ostanka i dolaska liječnika ovdje“, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs prilikom današnjeg potpisivanja novog seta ugovora s liječnicima.

Uz subvenciju troškova podstanarstva Bjelovarsko-bilogorska županija uvela je i mjere subvencije kamata na stambene kredite te sufinanciranja stručnog usavršavanja i doškolovanja, a mjere su dogovorene u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, ali i ostalim predstavnicima zdravstvenih ustanova.

Javni poziv po sve tri mjere otvoren je trajno, a do sada se na njega stigao 61 zahtjev. Do sada je potpisano 15 ugovora s liječnicima vezanih uz subvencioniranje kamata njihovih stambenih kredita, a današnjim potpisom novih 10 liječnika ostvarilo je potpore za sufinanciranje troškova podstanarstva.

Ravnateljica Doma zdravlja BBŽ Ljubica Čaić i ovom prilikom je pozdravila mjere i trud koji Županija ulaže u liječnike i medicinsko osoblje dok je dr. Goran Povh, predsjednik županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore reako kako je dobro i bitno što su mjere dugotrajnijeg karaktera te da će pridonijeti povećanju broja liječnika u našoj županiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.