9. Županijsko ocjenjivanje meda – BBŽ među vodećima po količini proizvedenog meda, ali i prema kvaliteti

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs otvorio je 9. Županijsko ocjenjivanje meda koje se i ove godine održava u organizaciji Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije te u suorganizaciji i uz financijsku potporu Bjelovarsko-bilogorske županije. koje se i ove godine održava u organizaciji Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije te u suorganizaciji i uz financijsku potporu Bjelovarsko-bilogorske županije. Na ovogodišnje Županijsko ocjenjivanje meda pristiglo je 50 uzoraka meda iz 5 županijskih pčelarskih udruga. Ocjenjivanje meda provode stručnjaci s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a za očekivati je i ove godine dobre rezultate.

Župan Bajs je prilikom otvorenja istaknuo kako je Bjelovarsko-bilogorska županija među vodećima po količini proizvedenog meda, ali i prema kvaliteti što bi ovo ocjenjivanje trebalo i potvrditi. Župan Bajs je dodao kako Županija podupire pčelare, a svake godine uvode se nove aktivnosti i nove mjere.

Što se pristiglih uzoraka tiče, prednjači bagremov med sa 32 uzorka, a pristiglo je i 11 uzoraka lipovog meda, 5 cvjetnih i 2 kestena, rekao je prof. Dragan Bubalo, predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje meda.

Predsjednik Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Vladimir Maturanec zahvalio je Županiji i županu Damiru Bajsu na suradnji i potpori koju daju kako Županijskom ocjenjivanju meda tako i ostalim aktivnostima koje Pčelarski savez Bjelovarsko-bilogorske županije provodi tijekom godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.