Obnova OŠ u Severinu, župan Bajs obišao radove

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je Područnu školu Ivana Viteza Trnskog u Severinu. Ova škola je u kompletnoj obnovi, projekt obnove je vrijedan 914 tisuća kuna. Ovom obnovom izmjenit će se  vanjska ovojnica, napraviti izolacija stropa prema tavanu i spuštanje stropova, zamijenit će se  stolarija, izgradit će se rampa za osobe s invaliditetom i rekonstruirati podovi.

Ulaganja u školstvo vezana uz Osnovnu školu Ivana Viteza Trnskog zajedno s područnim školama posljednjih godina penju se na preko 3 milijuna kuna, a njihovom realizacijom ostvaruje se cilj kompletno obnovljenih i opremljenih, ne samo matičnih već i područnih škola.

-Vezano za ovu školu vrijednost ugovora s Fondom iznosi 914 tisuća kuna, ali očekujemo da će to ukupno prijeći 1.5 milijuna kuna. Razlog je jednostavan. Radi se o objektu koji je star i neadekvatan i kada se radio projekt nije se moglo znati da je jedan dio zgrade u lošijem stanju nego što se očekivalo. Shodno tome, u dogovoru s izvođačem i samom školom rješavamo pitanje dopunskog financiranja tako da očekujemo da će od tih 1.5 milijuna kuna, 500 tisuća kuna dati Europska unija, a milijun kuna Bjelovarsko-bilogorska županija istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Župan Bajs dodao je i kako će kruna svega na kraju biti dječje igralište koje će biti u cijelosti rekonstruirano tako da djeca uz školu imaju i igralište.

Nakon energetske obnove Bjelovarsko-bilogorska županija osigurat će i novi namještaj što podrazumijeva nabavku opreme poput novih klupa, stolova, garderobnih ormarića, ormarića za cipele i slično za što je u ovogodišnjem proračunu Županija osigurala za sve svoje škole 1,2 milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.