Dubravski vijećnici usvojili niz odluka i programa

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Dubrava na 13. sjednici usvojili su niz odluka koje su se odnosile na usuglašavanje sa zakonskim odredbama.

Tako je određeno da paušalni porez po smještajnoj jedinici iznosi minimalnih 150 kuna godišnje po krevetu. Na sjednici se moglo čuti kako trenutno na području općine nema iznajmljivača, ali prema zakonu vijećnici su ovu odluku morali donijeti.

Vijećnici su usvojili i odluku o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu čija je visina ostala ista. Isto tako donijeli su i odluku o komunalnim djelatnostima.

Jedina novost za stanovnike je ta da je uvedena treća zona za plaćanje komunalne naknade. U treću zonu ušla su  područja zaselaka  Fištrovača i Lepšavec čiji će stanovnici naknadu plaćati po minimalnom koeficijentu koji iznosi 0,50. Odlukom su također utvrđene tri zone za komunalni doprinos. Komunalni doprinos u prvoj zoni iznosi 11 kuna, u drugoj zoni 8 kuna, a u trećoj zoni 5 kuna po metru kubnom.

Osim odluka vijećnici su donijeli i program socijalnih potreba, vatrogasnih potreba i javnih potreba u obrazovanju. Za vatrogastvo u 2019. godini predviđeno je 240 tisuća kuna plus kapitalni iznosi. 

Ova sjednicu je nakon dogovora vijećnika iznimno bila pod predsjedanjem Roberta Runjavca, zbog spriječenosti predsjednice Kristine Gazec i njezinog zamjenika da prisustvuju sjednici vijeća.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.