Udar na džepove građana Ivanske: Poskupljenje dimnjačarske usluge

Za mještane Općine Ivanska došlo je do poskupljenja usluge dimnjačarskih usluga – kazala nam je direktorica komunalnog poduzeća Valerija Rudelić. Naime, javilo nam se nekoliko čitatelja nezadovoljnih dimnjačarskom uslugom. Tako je građane zanimalo koliko puta je obveza dimnjačara da ih u sezoni obiđe? Je li točna informacija da je cijena čišćenja dimnjaka sa 25 kuna narasla na 40 kuna? Odgovore na ova pitanja potražili smo od direktorice komunalnog poduzeća Valerije Rudelić.

Dimnjačarska služba, koliko puta u sezoni obilazi građane?

– Dimnjačarska služba nije predviđena da ide mjesečno kroz naselja. Naša zakonska obaveza je da obavimo dimnjačarsku službu u sezoni dva puta. Što se tiče dimnjačarske službe ona radi. Poslovnim korisnicima koji su tražili njenu uslugu izdani su atesti i određena usluga. Što se tiče ostalih, fizičkih korisnika dimnjačar je trenutno u obilasku svih mjesta i ovaj će mjesec krenuti s drugim krugom čišćenja. Mi trenutno imamo jednog dimnjačara i nismo u mogućnosti da obilazi kućanstva svaki mjesec u sezoni. Držimo se toga da u sezoni moramo dva kruga napraviti u svim našim mjestima.

Koja je cijena usluge čišćenja?

– Cijena za fizičke osobe je 40 kuna po jednom dimnjaku, po jednom čišćenju, s tim da ako naši korisnici zovu van tog dijela kada je obišao između jednog i drugog kruga, te intervencije naplačujemo posebno, znači dodatna naplata.

Je li došlo do povećanja cijene?

– Da, do povećanja je došlo jer je došlo do povećanja svih troškova, morali smo dignuti cijenu usluge ove sezone – kazala je Rudelić.

Usporedbe radi, građani Grada Čazme i općine Berek ovu uslugu plaćaju 25 kuna, dok je primjer za svaku pohvalu onaj iz Općine Štefanje. Naime, na području Štefanja sva kućanstva imaju tri puta godišnje besplatnu uslugu čišćenja dimnjaka. Isto tako, ako žele dodatno čišćenje svog dimnjaka, mogu dobiti tu uslugu uz  dodatno plaćanje. I na kraju recimo da je odluku o poskupljenju donijela direktorica uz suglasnost Općine Ivanska.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.