U 2018. godini od prometnih prekršaja na području PP Čazma prednjače tzv. 4 ubojice u prometu

Policijska postaja Čazma u svojoj nadležnosti brine o sigurnosti na područjima Grada Čazme i Općina Štefanje i Ivanska.

U protekloj 2018. godini na području PP Čazma zabilježeno je povećanje ukupnog broja prometnih nesreća za 10,67 %. Točnije, dogodile su se 83 prometne nesreće, dok je godinu ranije taj broj bio 75.

Na sreću, iako je bilo više nesreća u njima nijedna soba nije izgubila život, dok to nije bio slučaj 2017. godine kada su 2 osobe smrtno stradale u dvije prometne nesreće.

Isti slučaj nije s ozlijeđenim osobama, 2018. godine u prometnim nesrećama 12 osoba je zadobilo teške ozljede, a 26 osoba lakše. 2017. godine gotovo upola manje osoba je bilo teže ozlijeđeno, njih 14, dok su 23 osobe lakše ozlijeđene.

OD 2160 PREKRŠAJA U 2018. ALKOHOL DETEKTIRAN U 154

Tijekom 2018. godine u prometnim nesrećama sudjelovalo je 18 vozača pod utjecajem alkohola od ukupno 124 vozača što je 14,52 % alkoholiziranih vozača koji su sudjelovali u nesrećama.

Vezano za detekciju alkohola tijekom redovnog nadzora i kontrole vozača u prometu, tijekom 2018. godine alkohol kao posebno akutno stanje detektiran je u 154 slučaja od ukupno 2160 detektiranih prekršaja. Prema vozačima su poduzete sankcije te su im prema količini alkohola izrečene zabrane upravljanja motornim vozilima određene kategorije, ovisno o onoj sa kojom je zatečen u vožnji pod utjecajem alkohola.

Gotovo četvrtina vozača od ukupnog broja prekršaja kažnjena zbog prebrze vožnje

Od ostalih prekršaja 855 vozača zatečeno je pri nepropisnoj brzini, 343 vozača nije koristilo sigurnosni pojas, 47 ih je upravljalo bez položenog vozačkog ispita, 108 vozača koristilo je mobitel u vožnji uporabom ruku, a zabilježeni su i ostali prekršaji u manjoj mjeri.

Za naredni period služba policije predviđa pojačati mjere prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, vozačima i putnicima koji ne koriste sigurnosni pojas pojas, naročito prema putnicima na stražnjim sjedalima vozila te vozačima koji koriste mobitele i slične uređaje za vrijeme upravljanja vozilom uporabom ruku.

Iz PP Čazma apeliraju na vozače da prilagode svoju vožnju prometnim propisima kako bi na prometnicama dolazilo do što manjeg stradavanja građana koji sudjeluju u prometu kako i ve godine ne bi imali smrtnih stradavanja na našim prometnicama.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.