Oni koji su nas gurali u statističku regiju sjever su zlonamjerni prema našim građanima – kaže saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Miro Totgergeli

Nakon današnje odluke Vlade o svrstavanju Bjelovarsko-bilogorske županije u statističku regiju istok odluku pozdravio i saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a Miro Totgergeli.

– Vlada je donijela odluku koja je dobra za sve građane Republike Hrvatske, pa tako i za sve građane BBŽ, a pogotovo za poduzetnike s našeg područja. Dakle, ulaskom u statističku regiju središnje i istočne Hrvatske koja se zove Panonska, naši poduzetnici mogu povući 15 % više sredstava pri bilo kakvom projektu gdje pokušavaju dobiti potpore iz EU I Vlade RH. Klasično rečeno, ako imamo jedan projekt od milijun kuna poduzetnik zato što smo u statističkoj regiji središnje i istočne Hrvatske dobit će 150,000,00 kuna više potpore nego što bi to ostvario da smo ušli u sjevernu regiju. Sa druge strane mi ovdje ne pričamo o nikakvim političkim, upravnim ili bilo kavim drugim podjelama nego govorimo o statističkim regijama. Kao što je to premijer na Vladi rekao, naša županija, naši gradovi i općine mogu surađivati sa svim drugim županijama u RH i drugim gradovima gdje god je to interes naših građana i čak je to i poželjno. Prema tome ovim smo samo dobili i apsolutno nismo ništa izgubili. S druge strane svi oni koji razumiju o čemu se radi, a guraju nas u statističku regiju sjever po meni su čak i zlonamjerni prema našim građanima – rekao je Totgergeli.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.