Matica umirovljenika Čazma organizira susret parova koji slave 50 godina braka

Izvršni odbor Matice umirovljenika Čazma održao je radnu sjednicu, prvu u ovoj godini. Na sjednici je usvojen tekst Ugovora o iznajmljivanju prostora Doma umirovljenika. Dogovoreno je da će predsjednica matice Ivanka Bukovac održati sastanak s predsjednicima sekcija o njihovim planovima rada za ovu godinu. Isto tako Bukovac će s predstavnicima susjednih Udruga dogovoriti raspored druženja i manifestacija.

Što se tiče izleta umirovljenika u 2019. godini komisija za izlete će do sljedeće sjednice Izvršnog odbora pripremiti plan izleta.

Na Valentivnovo, 14.veljače,u Domu umirovljenika održat će se susret s bračnim parovima koji su lani i koji će ove godine navršiti 50. godina braka.

Umirovljenici će obilježiti i Dan žena. 8.ožujka u Kavani Ana bit će organizirano druženje uz glazbu te će se postaviti u Domu izložba ručnih radova članica Matice.

U veljači će biti organiziran izlet u Jezerčicu po cijeni 115 kuna za kupanje, ručak i prijevoz autobusom, a Udruga umirovljenika Radost iz Križa pozvala je na druženje čazmanske umirovljenike na samo Valentinovo koje će se održati u Obedišću.

Dogovoreno je i da se godišnje skupštine svih podružnica trebaju održati do sredine svibnja, a potom i Godišnja Skupština Matice.

Predsjednici podružnica preuzeli su nove članske iskaznice za uplatu članarine za ovu godinu. Članarina je nepromijenjena, 50 kuna.
Radni dio sjednice Izvršnog odbora završio je sjećanjem na pokojnog Ivana Šimuna, umirovljenika humoriste, koji je rođen upravo na Vincekovo 1922. godine i ostavio iza sebe brojne šaljive tekstove za svake prigode, koje je pomno bilježio dugi niz godina. Iz knjige “Smijeh nije grijeh”, pročitano je nekoliko Šimunovih uradaka vezanih uz Vincekovo, vinograd i vino.