U Mikloušu pronađena i uništena bomba iz II. svjetskog rata

U ponedjeljak, 21. siječnja, jedna osoba je dojavila da je u blizini Donjeg Miklouša, u koritu potoka uočio eksplozivnu napravu-bombu koja je korodirala i da je u dosta lošem stanju. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu utvrdio je da se radi o ručnoj bombi engleske proizvodnje M-1 iz II. svjetskog rata, te ju je uz poduzete mjere sigurnosti uništio na mjestu događaja jer je bila nepodesna za manipulaciju obzirom na koroziju upaljača i tijela bombe.  

Od ostalih događaja zabilježenih u policijskoj evidenciji u protekla 24 sata izdvajamo kako je u razdoblju od 18. do 21. siječnja, nepoznati počinitelj na parkiralištu pored bjelovarske Sjeverne zaobilaznice provalio u rezervoar jednog parkiranog kamiona iz kojeg je istočio i odvezao oko 300 litara diesel goriva.

U razdoblju od 14. do 21. siječnja, netko je u državnoj šumi u Maglenči, posjekao i odvezao 10 različitih stabala promjera u panju od 13 do 30 cm. Po iskazu odgovorne osobe Šumarije Bjelovar pričinjena šteta cijeni se na 400 kuna jer se radi o drvetu tzv. „sušcima“.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.