Startao županijski projekt “Spona” za dugotrajno nezaposlene osobe

Jedan od niza europskih projekata koji su odobreni Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je i projekt „Spona“.

 Projekt „Spona“  pruža potporu dugotrajno nezaposlenim i marginaliziranim skupinama kroz edukacije i radionice kako bi se smanjio rizik od socijalne isključenosti. Njegova vrijednost je 1.394.258,71 kuna. To su bespovratna sredstava, a projekt je  financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda, natječaja „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“. Bjelovarsko-bilogorska županija je nositelj projekta , a partneri projekta su Udruga invalida Bjelovar, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva i Udruga Lovari- Romska kuća.

Slađana Đurđević iz Udruge Lovari-Romska kuća je rekla kako su iz Udruge počašćeni što su dio ovog projekta i da je to velika stvar za pripadnike romske nacionalne manjine jer njihova uključenost i adaptiranost u društvo započinje obrazovanjem i zapošljavanjem.

Una Bosanac viša stručna suradnica u Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport Bjelovarsko-bilogorske županije kazala je kako će sigurno najveći interes biti za besplatne edukacije, a upravo se jučer od ciljane skupine na koju se ovaj projekt odnosi saznalo za koje edukacije će biti najveći interes kako bi ih Županija provela kroz projekt „Spona“.

 – Nakon Bjelovara će ista ova radionica s ciljanim skupinama biti provedena 23. siječnja u Daruvaru, 25. siječnja u Čazmi, 29. siječnja u Garešnici i 31. siječnja u Grubišnom polju. Sve radionice počinju u 10 sati, tako da sve molimo da nam se pridruže, one koji vide određeni benifit i kako bi mogli sudjelovati u projektu – rekla je Bosanac.

RASPORED RADIONICA:

23. siječnja 2019. (srijeda) Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Petra Preradovića 26,DARUVAR s početkom u 10.00 sati

25. siječnja 2019. (petak) Matica umirovljenika Čazma, Ulica kralja Tomislava 10a,ČAZMA, s početkom u 10.00 sati

29. siječnja 2019. (utorak) NK Garić Garešnica, Petra Svačića 11f,
GAREŠNICA, s početkom u 10.00 sati

31. siječnja 2019. (četvrtak) CIK dr. Franjo Tuđman, Ivana N. Jemeršića 1,GRUBIŠNO POLJE, s početkom u 10.00 sati

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.