U petak 25.siječnja u bjelovarskom hotelu Central 2. Smotra fakulteta Udruge studenata BBŽ

Smotra fakulteta organizira se za učenike završnih razreda srednjih škola, studente te ostale zainteresirane, a ima zadaću pravodobnoga obavještavanja svih budućih studenata o programima studija, dostignućima na pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, novim radnim uvjetima koje osiguravaju poduzetnici i kompanije, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja.

25.siječnja u bjelovarskom hotelu Central od 10 do 14 sati održat će se 2. Smotra fakulteta Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije. Tim povodom bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i predsjednik Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije Kristian Koščak na konferenciji za medije najavili su ovu manifestaciju.
Do sada je za sudjelovanje na ovogodišnjoj Smotri fakulteta Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije prijavljen 21 fakultet, no to nije konačan broj budući da su prijave otvorene do sutra. Predstavit će se fakulteti iz svih krajeva Hrvatske.

– Za sada imamo prijavljene fakultete s područja Zagreba, Požege, Osijeka, Križevaca, Vukovara i iz ostalih gradova. Kao i prošle godine, našu Smotru fakulteta posjetit će i predstavnici MUP-a te MORH-a kako bi i oni predstavili svoje programe. Ovim putem zahvaljujem se županu što je prihvatio našu inicijativu i što će Županija financirati ovaj najsloženiji i najveći projekt koji naša udruga provodi rekao je predsjednik Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije Kristian Koščak.

– Prošle godine me veselio velik broj fakulteta koji su nastupili, znači da postoji htijenje i volja i njih da budu aktivni u tom pogledu. S druge strane bilo je gotovo 750 učenika naših županijskih srednjih škola. Županija je pokrovitelj, ali jednim dijelom i suorganizator. Mi snosimo ukupnost troškova Smotre fakulteta. Udruga studenata je inicijator i glavni organizator, a Smotra fakulteta Udruge studenata Bjelovarsko-bilogorske županije najveća je takva smotra u Hrvatskoj – istaknuo je župan Damir Bajs.
Bjelovarsko-bilogorska županija i ove je godine organizirala prijevoz za maturante iz svih županijskih srednjih škola, njih oko 750.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.