Odluka županije o svrstavanju po NUTS 2 regijama poslana u Zagreb. Župan Bajs: “Očekujem da premijer bude vjerodostojan!”

0
377

Dobro je poznato da je odluka župana Damira Bajsa i većine u županijskoj skupštini da kad se govori o NUTS2 regijama Bjelovarsko-bilogorska županija okrene sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Ovom odlukom nisu zadovoljne oporbene stranke HDZ, HSS i HSLS.

Župan Bajs je danas još jednom ponovio svoje stajalište i odluku da se županija okreće zapadu i kazao kako je on jedini zakoniti predstavnik županije, ali kao takav nije sam htio donijeti takvu odluku bez konzultacija s predstavnicima stranaka koje participiraju u Županijskoj skupštini.

– Nakon donošenja NUTS 2 regija koje će iduće godine biti prihvaćene od strane EU pristupit će se izradi regionalnih razvojnih programa i sukladno tome gdje ćemo mi biti u budućnosti u infrastrukturi, zdravstvu, školstvu i nizu drugih stvari, ovisi o tome. Bilo je tu i pitanje poduzetnika i njihovih potpora ali to će ovisiti o stupnju razvijenosti regija 2023. godine. Velika većina iz županijske skupštine koja isto predstavlja ljude ove županije i ja kao župan smo zaključili da temeljem zahtjeva premijera za očitovanje župana i županije pošaljemo prijedlog da uđemo u zapadne odnosno sjeverne regije. Ta odluka je poslana i ja očekujem da premijer temeljem svojih vjerodostojnosti i činjenice da je on nas pitao, prihvati naš prijedlog. Sve drugo bilo bi protivno njegovim riječima, pozivu i vjerodostojnosti – kazao je župan Bajs.

Do 1. veljače se odluka Vlade o NUTS 2 regijama mora poslati u Bruxelles, a župan Bajs je kazao kako bi Vlada o tome trebala donijeti odluku u četvrtak 24. siječnja. Na pitanje misli li da je moguće da Vlada i premijer ne prihvate ovakvu odluku županije, Župan Bajs je ponovio:

– Premijer nas je pozvao, pri tome mislim na sebe i predstavnike županije da se očitujemo i svako drugo rješenje bi bilo, iskreno rečeno, na taj poziv, kršenje vjerodostojnosti premijera, tako da ja to ne mogu vjerovati. Osim toga premijer je izrijekom rekao da su pred županijom dva dobra rješenja, samo mi trebamo izabrati bolje – zaključio je Bajs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.