Pobjednici Izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Bjelovara – KOALICIJA HSLS – HSS

Nakon održanih Izbora za članove vijeća mjesnih odbora Grada Bjelovara pobjedu na izborima proglasila je koalicija HSLS-HSS.

Naime, ova koalicija osvojila je ukupno najveći broj glasova 1814, ispred velike koalicije predvođene NL Damir Bajs koja je dobila 1734 glasova, HDZ-a sa 1470 i koalicije HDS-ABB koja je dobila 214 glasova.

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak je proglasio pobjedu:

– Ovaj put pobijedili su građani, nagradili su sve ono što smo zadnjih godinu i pol radili. Naša težnja ka boljem Bjelovaru, Bjelovaru s puno projekata, puno rada, a s manje priče. Pobijedili smo na ovim izborima za mjesne odbore, veliki je to uspjeh za naše dvije male stranke jer unatoč niskoj izlaznosti uspjeli smo se othrvati velikim stranačkim mašinerijama. Građani su očito honorirali ovih zadnjih godinu i pol dana sve ono što smo napravili u Gradu Bjelovaru. Ukupno naša HSLS-HSS koalicija je osvojila 1814 glasova, najveći je to broj glasova koje je jedna stranka osvojila na ovim izborima. Ujedno izračunali smo da ćemo dobiti 98 vijećnika, dakle najveći broj vijećnika na ovim izborima i ono što je najbitnije, očekujemo da će naša koalicija dobiti 17 predsjednika mjesnih odbora – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Najveći broj vijećnika u mjesnim odborima imat će koalicija HSLS-HSS, 98, koalicija koju predvodi NL Damir Bajs 70, a HDZ 68 vijećnika.