Katica i Drago Vučinovec proslavili 50. godišnjicu braka

Katica i Drago Vučinovec danas su u Zvekovcu, u krugu obitelji i velikog broja prijatelja, proslavili punih pola stoljeća zajedničkog života. Razumijevanje i poštivanje jedina su formula dugovječnog braka, ali ništa to ne znači bez ljubavi, složni su supružnici. Imaju dvoje djece i četvero unuka koji su im posebno veselje i radost. O svojim počecima su nam rekli:

-Prvi puta smo se vidjeli na jednoj seoskoj zabavi u Prašćevcu. Zaplesali smo i to je bilo to, godinu dana smo hodali i zatim smo se vjenčali i da opet biramo izabrali bi jedan drugoga – otkriva nam ovaj skladni bračni par o početku svog zajedničkog života.

Gospođa Katica je imala petnaest godina, a Drago osamnaest kada su razmijenili bračne zavjete. Zanimljivo je da je na sam dan vjenčanja gospodinu Dragi stigao poziv za vojsku, tako da je nakon žendbe morao ostaviti svoju mladu suprugu i otići služiti vojni rok.
-Pisali smo si pisma, i dva pisma tjedno, tako da smo razmjenili puno pisama i sada mi je jako žao što ih nisam sačuvala. Prošlo je i to, vratio se, došla su naša prekrasna djeca, Goran i Svjetlana – rekla nam je gospođa Katica.

Ovih pedeset godina im je prošlo brzo, nikada nisu razmišljali o zlatnom piru kako kažu, ali evo stigao je. Nadodaju kako je kao u svakom braku bilo i lijepih i teških trenutaka:
-Od desete do trinaeste godine braka bilo nam je teško i kritično. Djeca su nam uvijek bila podrška i bili smo zajedno i prebrodili smo sve – rekla je gospođa Katica.

Na pitanje što jedno kod drugog cijene, Katica i Drago su jedno drugome dali iste komplimente, jednostavnost, iskrenost, staloženost i dobrotu. O tajni tako dugog i skladnog braka su rekli:
-Najbitnija je ljubav, iskrenost, strpljenje, razumijevanje, jednostavno poštovanje, mi to imamo jedan prema drugom, a Drago je nadodao i da je važno da muškarac popusti.

Inače, oko organizacije proslave pobrinuli su se članice Udruge žena liječenih od raka dojke Sveta Margareta iz Dubrave, Udruga žena općine Dubrava i Udruga umirovljenika općine Dubrava. Naime, ovaj bračni par aktivan je u ovim udrugama i na taj način su im se članovi zahvalili za sve dobro što su tijekom godina napravili.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.