“Znanost u kvartu” stigla u Bjelovar

0
353

U organizaciji udruge “Virtualci” danas se u prostoru bjelovarskog veleučilišta održava radionica “Znanost u kvartu“. Radionice su namijenjene učenicima svih razreda osnovnih škola. U prijepodnevnim satima radionice su organizirano pohađala djeca iz bjelovarskih škola, dok u popodnevnim satima svi mogu doći samostalno. 

Inače „ZNANOST U KVARTU“  novi je projekt udruga Mreže popularizacije znanosti. Projekt je započela udruga Virtualci s ciljem približavanja znanosti što većem broju građana, osobito djeci i mladima, a poseban cilj je  pokazati da znanost može biti i zabavna, nudeći pri tome drugačiji pristup od onog uobičajenog.

– Bjelovar velike napore ulaže u podizanje razine obrazovanja. Obrazovanje je jedan od temeljnih stupova na kojima treba jedan grad počivati – kaže gradonačelnik Hrebak i dodaje:

– Udruga Virtualci po prvi put rade radionicu izvan Zagreba. Mi želimo na više načina popularizirati znanost i obrazovanje u Gradu Bjelovaru jer to će biti kasnije budućnost našeg grada. Ovdje će se klinci iz više bjelovarskih osnovnih škola upoznati s nekim osnovnim temeljima i načelima znanosti. Želimo pokazati da Grad Bjelovar može biti primjer na koji način se na znanosti i obrazovanju može temeljiti moderno gospodarstvo.

Hano Uzeirbegović, predsjednik udruge „Virtualci“ kaže kako je „Znanost u kvartu“ projekt više udruga popularizatora znanosti, ali i nekih škola kao što su Hotelijersko -turistička škola i III Osnovna škola koja je stalno prisutna na tzv. znanstvenim piknicima.

– Cilj nam je decentralizirati znanost. Ono što smo do sada shvatili je da je znanost uvijek bila centralizirana u većim gradovima kao što su Zagreb, Rijeka, itd. Cilj nam je dovesti znanost i u druga mjesta gdje još nismo bili. Ovo je prvi put u povijesti da smo izašli malo dalje iz Zagreba i ovim putem bi se zahvalio gradonačelniku Hrebaku koji je prepoznao ovu ideju i nadam se da će nas podupirati i dalje u popularizaciji znanosti – rekao je Uzeirbegović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.