Saborski zastupnik Željko Lacković nezadovoljan novom regionalnom podjelom

0
346

Saborski zastupnik Željko Lacković iz Đurđevca na svom facebook profilu osvrnuo se na novu podjelu prostornih jedinica NUTS 2 razine. Naime, prema Lackoviću nova podjela ide na štetu poduzetnika i gospodarstva Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko križevačke županije. Lackovićevu objavu prenosimo u cijelosti:

Kazna poduzetničkoj lokomotivi Hrvatske – kome je u cilju smanjiti sufinanciranje gospodarskih projekata iz EU fondova našoj gospodarski najrazvijenijoj regiji⁉️
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU naručilo je Studiju o najoptimanijoj podjeli RH na nove statističke regije o čemu ovisi udio sufinanciranja projekata gospodarstvenika iz EU fondova!
3 od 9 modela dobilo je isti najveći broj bodova, a prijedlog MRRFEU isključio je najpravedniji model koji bi omogućio da poduzetnici i cijelo gospodarstvo kontinentalne Hrvatske koristi maksimalno polazno sufinanciranje od 50%⁉️
Zašto se kažnjava sjeverozapadna RH koja ima najveći potencijal povlačenja EU sredstava zbog razvijenog malog i srednjeg poduzetništva s 15% manje polaznog sufinanciranja?
Da li će se ponoviti 2012 godina kada su poduzetnici kontinentalne Hrvatske odustajali od gotovih projekata jer im je politika srušila očekivano sufinanciranje, nestala je prilika za nova radna mjesta i razvoj RH, a posljedice Trpimo i danas!
Nikome na štetu osim poduzetnicima i gospodarstvu Zagrebačke, Varaždinske, Međimurske i Koprivničko križevačke županije ide predloženi model MRRFEU!
Brza i potencijalno ishitrena Odluka/Preporuka Vlade RH o kojoj su onako usput svoje mišljenje dali župani na jednom sastanku, iako uopće nemaju legitimitet da se očituju/odlučuju o ovom važnom pitanju može izazvati dalekosežne štete za gospodarstvo RH i usporiti razvoj gospodarske lokomotive Lijepe naše !

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.