Čazmanske Komunalije imaju novo vozilo – traktor s priključcima vrijedan 654.000,00 kn

Čazmanske Komunalije dobile su novo komunalno vozilo – traktor s priključcima putem projekta „Podizanje komunalnog standarda za građane Grada Čazme nabavom komunalne opreme“, koji sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s iznosom od 281.000,00 kuna. Grad Čazma nabavio je traktor marke John Deere, snage motora 69,2 kW, s radnom rukom za košnju, koji će, u obavljanju svakodnevnih poslova, a za podizanje komunalnog standarda, koristiti gradsko komunalno poduzeće Komunalije d.o.o. Čazma.

  • Stroj s opremom, s kosilicom vrijednosti je 654.000,00 kn, a financiran je sredstvima Ministarstva i ovim putem zahvaljujemo državi i Ministarstvu graditeljstva na tom hvale vrijednom potezu. Naše komunalno poduzeće broji preko 100 djelatnika i preko 40 voznih jedinica, naravno da su nam želja što kvalitetnije vozne jedinice, a ima onih koje nam još uvijek jednostavno nedostaju. Ovakva firma kao što je Rasco je za nas vrlo interesantna kako bi dobili i drugu određenu opremu, prije svega nas zanima mini čistač. Voljeli bi da u neko dosljedno vrijeme uspijemo i takvo vozilo imati – kazao je direktor Komunalija Ivan Beljan prilikom preuzimanja traktora.


U RH vozni park je preko 10 godina. U Komunalijama, on je i stariji, prosjek je preko 15 godina. Komunalci sami održavaju svoje strojeve, želja im je jednog dana imati prosječnu starost voznog parka ispod 5 godina. Beljan je kazao i kako će ovaj traktor biti u funkciji svih 12 mjeseci u godini.

  • Ovaj traktor će nam pokriti veliki dio naših potreba i on u biti pokriva svih 12 mjeseci rada, od košnji gdje smo sada kupili pristroj, mlatilicu ili glavu za košnju do toga da je Grad već ranije kupio pumpu u slučaju velikih poplava. Do sad smo to morali posuđivati, da ne kažemo da su tu iskopi graba gdje treba odvesti zemlju, da su tu iskopi kod različitih gradilišta, dakle dodatne opreme ćemo i dalje kupovati za njega, on je samo osnova kako bi imali ukupnu nadogradnju. Danas pada snijeg, pa pripremamo opremu da stavimo na njega i krenemo u samu zimsku službu. Moj strojar trenutno koji je sad dobio novi traktor ne može sebi doći, on je do sad bio u traktoru koji nije imao grijanje itd. Sad će biti u puno kvalitetnijoj opremi i on nije vjerovao do samog trenutka dok traktor nije došao da će konačno dobit novo vozilo i da će raditi puno kvalitetnije i s puno većom snagom. Imali smo mali traktor koji to nije zadovoljavao – dodao je Beljan.

Pročelnica upravnog odjela za proračun, komunalno gospodarstvo, gospodarstvo, zaštitu okoliša i ekologiju Andrea Prugovečki Klepac kazala je kako se Grad kao lokalna jedinica javio na objavljeni natječaj Ministarstva graditeljstva u 2018. godini.

  • Obzirom da smo mi bili i jedini prihvatljivi prijavitelji s područja grada Čazme, u suradnji s komunalnim poduzećem snimili smo koje su to naše potrebe i došli smo do podatka da je to u svakom slučaju traktor s jednim priključkom i ovakvim jednim malčErom koji je u održavanju naših javnih površina jako nedostajao i bio potreban. Zahvaljujem Ministarstvu graditeljstva što smo prošli na njihovom natječaju i što nas Ministarstvo prati sa 281.000,00 kuna. Preostali dio će pokriti Grad Čazma, odnosno komunalno poduzeće, to je nekih 370.000 kuna, to je ono što ćemo mi vlastitim sredstvima pokriti u ovom projektu. Nisu to beznačajna sredstva, mi smo mali grad, ali kroz neko pravilno i sustavno gospodarenje možemo doći do ovoga što je rekao direktor da kroz neko vrijeme obnovimo naš vozni park koliko je to moguće u okviru našeg proračuna – rekla je Prugovečki Klepac.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.