GO HSLS-a i HSS-a Bjelovar pozvale građane da im daju podršku na nedjeljnim izborima za članove vijeća MO

GO HSLS-a Bjelovar i GO HSS-a Bjelovar održali su konferenciju za medije na temu nadolazećih izbora za članove i članice Vijeća mjesnih odbora Grada Bjelovara. Gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak kazao je kako su ove dvije stranke odlučile zajedno kao koalicija izaći na izbore. Isto tako svjesni su u kakvoj su poziciji jer imaju s druge strane dva velika bloka.

– Jedan veliki blok je SDP-ova koalicija koja broji osam stranaka, a s druge strane svjesni smo i jakosti stranke kao što je HDZ – kazao je Hrebak i istaknuo ono što ima ova koalicija:

– Mi imamo ideju, vjerodostojnost i ono najbitnije imamo projekte koje smo napravili u zadnjih godinu i pol dana. Svjesni smo i činjenice da su od većine medija ovi izbori okarakterizirani kao nebitni. Ja osobno smatram da oni sigurno jesu manje bitni od svih drugih izbora ali nisu potpuno nebitni, ne bi trebali biti marginalizirani. Do sada je praksa pokazala da je izlaznost od 10-15 posto i naravno da tu najveću prednost uvijek imaju stranačke mašinerije i oni koji slože više lista. Mi smo usprkos tome odlučili časno izaći na izbore, odlučili smo nastaviti zagovarati svu onu politiku temeljem koje su nam građani dali povjerenje. Zadnjih godinu i pol dana mi nemamo nikakvih afera u gradskoj upravi. Ispunili smo većinu onoga iz koalicijskog ugovora, ali smo isto tako odlučili da je najispravnije da izađemo samostalno kao što smo izašli i na zadnje lokalne izbore. Izašli smo do sada u povijesno najvećem broju mjesnih odbora i već sad znamo da imamo pet predsjednika mjesnih odbora iz razloga što je samo jedna lista, naša lista u tim mjesnim odborima – kazao je Hrebak.

Hrebak je pozvao i građane da izađu na izbore i podrže ovu koaliciju i da pokažu da je ovaj put koji je izabrala koalicija dobar put. Naravno to građani samo mogu pokazati s većim izlaskom na izbore, inače će pobijediti stranačka vojska, zaključio je Hrebak. Valna Bastijančić  Erjavec zamjenica gradonačelnika i predsjednica HSS-a ponovila je da su ovi izbori jako važni:

– Ljudi često kažu da nije bitno tko je predsjednik mjesnog odbora i tako se u mjesnim odborima ništa ne radi. Da, ništa ne radi ako predsjednik mjesnog odbora sazove samo jednom sastanak svog mjesnog odbora i to kada je konstituiranje i kada se bira vodstvo mjesnog odbora i nakon toga zaboravi svoju funkciju. Mjesni odbor služi da se građani mogu obratiti nekom tko će taj glas kasnije odnijeti u Gradsku upravu – kazala je Valna Bastijančić  Erjavec.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.