Energetska obnova Područne škole u Predavcu

Pri kraju je energetska obnova područne škole u Predavcu. Zgrada je obnovljena od temelja do krova, a radovi su podrazumijevali izmjenu krovišta ,toplinsku zaštitu krova iznad grijanog prostora,  toplinsku zaštita vanjskog zida ,toplinsku zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, postavljanje led rasvjete i izmjenu podova i vrata.

Sve to napravljeno je u sklopu europskog projekta obnove te Područne škole vrijedne 1,2 milijuna kuna. Tijekom obnove ukazala se potreba za dodatnim radovima i to u iznosu od 238 tisuća kuna u sklopu kojih su se dodatno uredile učionice, kuhinja, blagavaona i hodnik.

U konačnici u Područnu školu u Predavcu uloženo 1,5 milijuna kuna, a značit će to bolje uvjete rada za 54 učenika i njihove učitelje.

Školu su obišli župan BBŽ Damir Bajs i načelnik općine Rovišće Slavko Prišćan.

– Ovo je za samo mjesto, za općinu, djecu i stanovnike ovoga područja iznimno važan projekt, važno ulaganje. Ovaj projekt će podići standard školstva, bit će lakše djeci i učiteljima. Siguran sam da će to umnogome pomoći i napretku školovanja – istaknuo je načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan.

– Bjelovarsko-bilogorska županija namjerava do kraja mog mandata napraviti kompletnu energetsku obnovu u gotovo svim školama. Investicije koje imamo potpisane prelaze već 130 milijuna kuna. Kada govorimo o standardima, standard školstva je možda najvažniji standard. Mene veseli novi standard u Predavcu, veseli me što radovi idu prema ugovoru. Očekujemo da ćemo uskoro završiti radove, a sama škola će biti obnovljena od temelja do krova – naglasio je prilikom obilaska škole župan Damir Bajs.

Na području Općine Rovišće, putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano je sufinanciranje projekta za još dvije škole i to Matičnu školu u Rovišću s pripadajućom školsko-sportskom dvoranom – projekt vrijedan 15,2 milijuna kuna i Područnu školu u Kraljevcu – projekt vrijedan 830 tisuća kuna. Time se ulaganja u školstvo na području Općine Rovišće penju na preko 17 milijuna kuna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.