Čazma: Predavanje i promocija knjige „Priče iz Striborove“

U Gradskoj knjižnici u Čazmi održat će se  predstavljanje knjige fitoaromaterapeuta, dr. sc. Stribora Markovića „Priče iz Striborove“ u petak 18. siječnja 2019 s početkom u 19 sati. Uz predstavljanje knjige gost će održati i kratko predavanje, u sklopu projekta Poljoprivredne i zelene knjižnice.

Dr. sc. Stribor Marković rođen je 1974. godine u Karlovcu. Diplomirao je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu (studij farmacije i medicinske biokemije), a nakon poslijediplomskog studija doktorirao je farmaceutske znanosti. Uža mu je specijalnost imunologija te istraživanje novih lijekova koji djeluju na imunološki sustav. Stekao je diplomu fitoaromaterapeuta u francuskoj školi Hippocratus, a školovao se i za aromamasera. Podučava fitoaromaterapiju, prirodnu aromakozmetiku i radi osobna savjetovanja u području fitoaromaterapije.

Knjiga je literarna šetnja kroz biljke koje su inspirirale lijekove i navike koje danas poznajemo. Pri stvaranju 500-tinjak stranica autoru je bio motiv udahnuti emotivnost u područje znanosti koje mnogima zvuči dosadno jer smatra da samo emocije mogu prenijeti poruku znanosti do ljudi. U knjizi autor objašnjava jednu od najvećih redefinicija čovjeka s filozofskog, medicinskog, biološkog i sociološkog aspekta – čovjek nije samo jedna od vrsta, on je ekološka zajednica, baš kao šuma ili livada. Priča i o poznatim biljnim lijekovima, ali i o drevnim pričama o biljkama i njihovoj simbolici. Kroz knjigu opisuje i lijekove koji djeluju na više molekularnih ciljeva te dolaze na vrata medicine kao budućnost.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.