Rekorderi vikenda: Čazmanac sa 2,57 g/kg alkohola u krvi i Bjelovarčanin sa brzinom od 196 km/h

 

Policija je i drugi  tjedan ove godine nastavila s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i ostalih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

 U akciju je bio uključen maksimalan raspoloživ broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i drugo.

Tako su policijski službenici i proteklog vikenda od 11. do 13. siječnja obavljali pojačanu kontrolu prometa s ciljem povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.

 Provedenom kontrolom utvrđeno je ukupno 212 prekršaja od čega izdvajamo:

– 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola kod 43–godišnjeg vozača u količini 2,57 g/kg na području Čazme,

– 113 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u na području Postaje prometne policije Bjelovaru od 196 km/h na dionici na kojoj je propisano 80 km/h,

-35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom,

– dok je za ostale prekršaje kažnjeno još 38 vozača.

 U nadzoru prometa, aktivnosti policije bile su usmjerene prema počiniteljima najtežih prekršaja. Poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja se i dalje poručuju iz policije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.