134.000,00 kuna za udruge u kulturi Grada Čazme

Danas je  gradonačelnik Čazme, Dinko Pirak potpisao  ugovore s devet predstavnika gradskih udruga koje su na temelju raspisanog Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Grada Čazme za 2019. godinu ispunile tražene uvjete i ostvarile pravo sufinanciranja svojih programa sredstvima iz gradskog proračuna.

Ukupan iznos sredstava koje će Grad Čazma izdvojiti za kulturu u 2019. godini iznosi 2.170.500,00 kuna, a na programe udruga i fizičkih osoba u kulturi s područja Grada Čazme odnosi se 134.000,00 kuna.

– Grad kontinuirano sve ove godine poziciju za kulturu povisuje. Tu imamo i gradske ustanove koje se bave kulturom, Centar za kulturu i Gradsku knjižnicu, ali naravno perjanica svemu tome su naše udruge koje pridonose promociji našeg grada, a isto tako okupljaju i naše građane u njihovo slobodno vrijeme koji se isto tako bave kulturnom aktivnošću što je isto tako jako dobro – kazao je Pirak.


Sredstva su dobili: KUD Čazma – 20.000 kn, KUD Sloga 30.000 kn, KUD Graničar 30.000 kn, Puhački orkestar Čazma 20.000 kn, Pop rock škola 5000 kn, Franjo Matešin 20.000 kn, Matko Antolčić 3000 kn, Slađan Lipovec 3000 kn i Jadranka Piršljin 3000 kn. U ime udruga na sredstvima ali i na suradnji zahvalili su Zvonko Grošinić predsjednik KUD-a Graničar Čazma i Božica Tonković predsjednica KUD-a Sloga Miklouš:

– Ja bi se htio u ime KUD-a Graničar zahvaliti gradu na dosadašnjoj suradnji i želim naglasiti da nas grad prati u svim našim aktivnostima tijekom cijele godine. Osim ovih sredstava koje dobivamo u novcima moramo reći da grad vodi brigu o našem programu i radu i kroz druge vidove npr. osiguravanja prostora i putovanja – kazao je Grošinić.

– Zahvaljujem se na financijskoj potpori koju grad svake godine dodjeljuje našem KUD-u. Zahvaljujem i na svoj pomoći grada našem KUD-u koja nije financijska, a da bi mi što kvalitetnije radili. Zadovoljni smo suradnjom i moram reći da gradonačelnik nikad nije odbio našu zamolbu kada smo nešto trebali – zaključila je Tonković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.