Kolakušić predstavio antikorupcijsku udrugu u Bjelovaru

Sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić predstavio je u Bjelovaru udrugu Antikorupcija koju je osnovao s ciljem, kako je rekao, raspetljavanja korupcijske hobotnice koja onemogućuje razvoj društva, a za što su potrebni zviždači koji će korupciju prijavljivati. Udruga dosad ima oko 20.000 članova i 5.000 volontera.
– Korupcija je ono što uništava hrvatsko društvo, uništila nam je gospodarstvo a uništava nam i školstvo. Što se događa u Hrvatskoj? U Hrvatskoj korupcija ide odozgora prema dolje. Izgubili smo banke, tvornice su nestale, osiguravajuća društva. Kako se to događa? Korupcija se odvija između četiri oka. Korupciju mogu prijaviti i otkriti samo pojedinci koji se nalaze u institucijama. Što se s njima do sada događalo? Kada bi prijavili korupciju ostajali bi bez posla, doživljavali bi mobing i njihovi životi su pretvoreni u pakao. Zašto? Jer su bili sami. Naša osnovna ideja je da, mi, građani stanemo svi zajedno i kažemo niste sami , nas 100.000 stoji iza njih. Na nama je u Udruzi da obradimo te informacije i da idemo prema institucijama i da ne dopustimo da korupcija ide dalje – rekao je Kolakušić.
Udruga je zamišljena kako bi zauvijek ostala dio civilnog društva i služila svrsi. Civilno društvo mora postojati jer građani opravdano ne vjeruju institucijama zaključio je Kolakušić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.