Dražen Draganić dobitnik ovogodišnje Zlatne značke s likom Jože Pankretića

U sjećanje na narodnog tribuna i saborskog zastupnika HSS-a Josipa “Jože” Pankretića, u organizaciji Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije i Gradske organizacije HSS-a Vrbovec, održana je manifestacija “Dan s Jožom”.
Na groblju u Dijanešu kraj Vrbovca, zajedno s obitelji Pankretić članovi HSS-a uz molitvu zapalili su svijeće na Jožinom grobu. Misa zadušnica služena je u crkvi Sv. Vida u Vrbovcu, a prigodni program nastavljen je u Gradskoj vijećnici Grada Vrbovca.
Uručena su i priznnja za doprinos u radu HSS-a Zagrebačke županije. Dobitnici su Željko Pankretić, Božica Riđan, Ivan Pavelić, Adolf Paar, Dragica Kos, Željka Šabarić, Stjepan Ladović i Vladimir Biškupić. Zahvalnica je uručena Vladi Rada.

Posebnu čast da dobije Zlatnu značku s likom Jože Pankretića za svoj rad i djelovanje u stranci dobio je Dražen Draganić jedan od najuspješnijih HSS-ovih načelnika, kojem stanovnici Općine Farkaševac daju povjerenje već pet mandata. Uz njegov uporan i uspješnan rad u svojoj općini, Dražen Draganić, potpredsjednik je HSS-a Zagrebačke županije, primjer je i uzor mnogima jer upravo u najtežim trenucima i pod pritiscima s ponosom ističe da je član HSS-a i da svoje djelovanje za zajednicu i Hrvatsku jedino vidi kroz HSS.

O priznanju, Draganić nam je rekao:
– Velika mi je čast i zadovoljstvo dobiti zlatnu značku s likom Josipa Pankretića. Legenda HSS-a, narodni tribun Josip Pankretić živio je skroman, jednostavan život, promicao je HSS-ove ideje mira, poštenja i pravice. Kad bi današnji političari bili barem malim dijelom kao Joža, ne bi svakodnevno trčali iz jedne političke opcije u drugu, odnosno onima koji nude bolju privatnu egzistenciju, a zaboravljaju ono što bi im poziv trebao biti, služiti narodu – istaknuo je Draganić.


U obrazloženju nagrade stoji :
Dražen Draganić član je HSS-a u kontinuitetu od 1993. godine te je jedan od osnivača HSS-a u Farkaševcu, a aktivno je sudjelovao u osnivanju drugih organizacija HSS-a na području koje danas pokriva vrbovečka podžupanijska organizacija. Dražen Draganić dužnost općinskog načelnika Općine Farkaševac obnaša u petom mandatu, a svojim radom, znanjem i zalaganjem doprinosi prepoznatljivosti i jačanju HSS-a kako vrbovečkog kraja, tako i HSS-a u cijeloj Zagrebačkoj županiji. U teškim vremenima za Hrvatsku seljačku stranku, Dražen Draganić nije odustao od ideje i nauka braće Radić, nije popuštao pod pritiscima i bio je jedan od vođa „borbe“ za opstanak i jačanje Hrvatske seljačke stranke. Danas, pored toga što je načelnik Općine Farkaševac, član je i mnogih ustrojstvenih oblika HSS-a, aktivan član Glavnog odbora HSS-a te potpredsjednik županijske organizacije HSS Zagrebačke županije.
Dražen Draganić istinski je promotor HSS-a kako u općini tako i u cijelom vrbovečkom kraju i Zagrebačkoj županiji. Josipa Pankretića poznavao je osobno te se kroz svoj rad zalaže za provođenje njegovih ideja, koje upravo zahvaljujući njemu dolaze do članova i simpatizera HSS-a, ali i štovateljima lika i djela Josipa Pankretića. Svojim vrijednim radom te uvažavanjem potreba na terenu, gospodin Draganić promiče interese HSS-a i potvrđuje upravo ono što nas je Josip Pankretić svakodnevno učio, kako pomoći svome selu, svojim bližnjima i ostaviti dubok trag u životu svoje okoline.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.