Zasjedalo županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova BBŽ

Održana je 7. sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Bjelovarsko-bilogorske županije. Na sjednici je usvojen Prijedlog  Programa rada županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova za 2019. godinu. Povjerenstvo je ovim planom dogovorilo koje će važne datume obilježiti u ovoj godini i kojim akcijama. Tako će se i ove godine obilježiti Međunarodni i Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, Dan žena, a ove godine obilježit će se i svjetski dan poduzetnica. Osnivanjem ovog povjerenstva pokazujemo da u našoj županiji pridajemo veliki značaj borbi protiv nasilja nad ženama istaknula je Bojana Hribljan zamjenica Bjelovarsko bilogorskog župana i dodala:

– Danas imamo sjednicu kako bi donijeli program rada našeg povjerenstva. Na radu povjerenstva nije samo obilježavanja datuma,  već mi organiziramo razne radionice i druženja. Ono što je sada prvo, pred nama je donošenje u Saboru zakona o pobačaju, čim sabor počne sa radom. Mislim da se apsolutno trebamo zalagati za slobodu odluke svake žene i da u tom smislu damo svoj doprinos. Isto tako vidite da je nasilje nad ženama veliko, sada smo imali ovaj medijski slučaj Daruvarca gdje smo vidjeli da je ipak još puno posla pred nama da bismo to nasilje smanjili. Žene su još uvjek podzastupljeni spol i u politici i u poduzetništvu. Imamo puno posla ali imamo i dobar program i volju da to sve provedemo – kazala je Hribljan.

– Prošlom godinom smo iznimno zadovoljni pogotovo zato što smo pokrenuli jednu temu, uznemiravanja na radnom mjestu, gdje nam je gostovala pravobraniteljica za ravnopravnost spolova koja nam je pomogla sa savjetima, kome se u tom slučaju obratiti i kako pomoći žrtvama. Svi znamo da je to jedan od učestalih oblika nasilja ali se rijetko prijavljuje. Tako da smo išli sa senzibiliziranjem javnosti i upoznavanjem da postoji i takav oblik diskriminacije koja se mora prijavljivati – kazala je Ivana Pirin predsjednica povjerenstva za ravnopravnost spolova BBŽ.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.