Nakon rješene vodoopskrbe u svim naseljima grada Čazme, slijedi projekt aglomeracije

Prezentacija stanja vodoopskrbe na čazmanskom području

Grad Čazma ima dugogodišnju dobru suradnju s Hrvatskim vodama što je rezultiralo velikim ulaganjima na čazmanskom području u vodoopskrbu, moglo se čuti na današnjoj prezentaciji stanja vodoopskrbe u Čazmi i pripadajućim naseljima. Ovih dana zaokružena je i cjelina u kojoj su sva naselja na području Grada Čazme dobila vodovodnu mrežu.

– Vodoopskrba Grada Čazme je na jednom zavidnom nivou. Kada sam postao gradonačelnikom imali smo vodovodnu mrežu u svega dva naselja, Čazmi i Derezi. Danas se možemo pohvaliti da je svih naših 36 naselja obuhvaćeno vodovodnom mrežom. Ima tu i drugih poslova, započeli smo s odvodnjom, a tu je i projekt aglomeracije od kojeg puno očekujemo. Na nama je da sve pripremimo, da nam taj projekt bude prihvaćen i isfinanciran. Naime, kroz taj projekt ćemo riješiti odvodnju u našim naseljima – rekao je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak nakon današnjeg sastanka s Davorom Vukmirićem, zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda.

– Moram reći i potvrditi kako imamo sa Čazmom jednu krajnje partnersku suradnju i ovo je jedno od rijetkih područja da sva sredstva koja se godišnje planiraju na terenu budu utrošena. Zato su i rezultati na tako visokoj razini – kazao je Vukmirić i najavio veliki projekt  koji je pred Čazmom:

– Pred Čazmom predstoji veliki projekt aglomeracije. Studija izvodljivosti je u fazi odlučivanje, rok je lipanj 2019. godine i to se ne smije propustiti. Uz grad Čazmu tu je uključeno još šest općina. Idući tjedan na sastanku ćemo vidjeti koje su realne mogućnosti  ili koje su prepreke koje bi eventalno usporile ili dovele u pitanje ovaj projekt i treba vidjeti vidjeti hoće li taj projekt obuhvatiti samo Čazmu ili i tih šest općina. 

Na području grada Čazme u vodopskrbu je do sada je uloženo oko 40 milijuna kuna sredstava Hrvatskih voda, Grada Čazme i Komunalija. Đino Zmijarević, voditelj službe  korištenja voda Hrvatskih voda kazao je kako se trenutno na području Čazme provode još dva projekta koji su u visokoj fazi realizacije tako da su i ove godine Hrvatske vode izdvojile 1,7 milijuna kuna za završetak tih projekata. 

– To su projekti izvedba i rekonstrukcija pretcrpnih stanica Bosiljevo, Marčani, Grginac, Palančani, Dapci II,  Ilovača i Vinogradska. I drugi veliki projekt je izgradnja vodoopskrbnog cjevovoda Vučani, Martinac i Miklouš – rekao je Zmijarević.

Komunalije Čazma trenutno imaju preko 5 000 priključaka na vodovodnu mrežu na području grada Čazme, a trend godišnjih priključaka je oko 400 domaćinstava.

– Otvaramo novo poglavlje, dakle danas je dan kada jednu knjigu zatvaramo, a drugu jako važnu i veliku otvaramo. Hrvatske vode na današnjem sastanku su nam dale dodatne detalje o ritmu rada za aglomeraciju i nadamo se da ćemo sve te rokove uspjeti zadovoljiti. Želja nam je da imamo i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda i kanalizaciju i da taj dio riješimo kao što smo i  riješili vodoopskrbu – zaključio je direktor Komunalija Ivan Beljan.

Sastanku u gradu Čazmi između predstavnika Hrvatskih voda i grada Čazme nazočio je i saborski zastupnik Branko Hrg kojem se gradonačelnik Pirak zahvalio na lobiranju za čazmanske projekte.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.