Uskoro kreće obnova bjelovarske Opće bolnice

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch i ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić održali su konferenciju za medije na kojoj su najavili raspisivanje natječaja za trenutno najveću investiciju na području grada Bjelovara, energetsku obnovu zgrade Opće bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te kompletna zgrada Stomatologije.

– Kako narodna poslovica kaže da se po jutru dan poznaje možemo reći da će 2019. godina biti dobra godina. Naime, na početku godine dobili smo obavijest od Fonda za energetsku obnovu i zaštitu okoliša da nam je prihvaćen zahtjev za nadoknadu sredstava za energetsku obnovu zgrade Opće bolnice i stomatologije. Obnovom će se postići bolji i ugodniji uvjeti rada za zaposlenike i kvalitetnije zdravstvene usluge za bolesnike. Sretan sam da mogu najaviti objavu tendera za građevinsko obrtničke radove u veljači jer kao što sam i ranije govorio projekt nije upitan i sredstva su osigurana. Za to moram zahvaliti našem županu Damiru Bajsu i njegovim suradnicima na trudu i podršci u prijavi i realizaciji naših projekata, a pogotovo ovog projekta – kazao je dr.Ali Allouch.

Projekt je vrijednan 8,2 milijuna kuna za koji je zatvorena financijska konstrukcija i osigurana su sredstva. Naime, financiranje energetske obnove bolnice i Stomatologije osigurano je na način da je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 5 milijuna kuna temeljem europskih sredstava, 2,6 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a preostalih 700 tisuća kuna osigurava Opća bolnica Bjelovar i osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.

– Kroz nekih, možda i mjesec dana, možemo početi s najvećom investicijom u gradu Bjelovaru. Ova investicija iznosi preko 8 milijuna kuna i to je značajan novac koji mislimo uložiti u ovu energetsku obnovu. Ne moramo govoriti koliko je to značajno, ako mislimo obnoviti krovište, fasadu i stolariju. Računamo na veliku energetsku uštedu, ali i na ugodan boravak naših liječnika, osoblja i pacijenata u samoj bolnici. Naglasimo da je Županija kao osnivač bolnice i nositelj i počinje najveću investiciju u gradu Bjelovaru. Mi kao osnivači brinemo o još nekim ustanovama i pripremamo još veće i značajnije projekte u gradu Bjelovaru, to je vrijednost preko 250 milijuna kuna. Krećemo s bolnicom ali imamo plan isto tako i vodimo sastanke koji su konstruktivni i pred realizacijom. Tu je obnova Doma za starije osobe, Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi i izgradnja Glazbene škole“- rekla je zamjenica župana Bojana Hribljan.


Obnova navedenih zgrada podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu koja između ostalog donosi izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice/fasade i izmjenu krovišta. Tako se slobodno može reći kako su pred Općom bolnicom Bjelovar velike građevinske investicije koje ne samo da će promijeniti vizure bolnice, već osigurati novi standard i uvjete liječenja prilagođene vremenu u kojemu živimo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.