Manje oružja – manje tragedija! U 2018. građani BBŽ predali pravi arsenal oružja

Dragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali tijekom 2018. godine, te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije su odlučili brojeni građani Županije bjelovarsko-bilogorske. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas.

Odazivajući se na kontinuirane pozive PU bjelovarsko-bilogorske građani su dragovoljno predali sveukupno:

  • 35 komada raznih pušaka,
  • 10 pištolja i revolvera,
  • 16 466 komada streljiva različitog kalibra,
  • 79 ručnih bombi,
  • 37 mina,
  • 15 ostalog rasprskavajućeg oružja, te
  • 5,4 kilograma različitog eksploziva

          Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

          Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:

  • eksplozivni vojni projektili i bacači, automatsko vatreno oružje, skriveno ili prikriveno oružje, streljivo s pancirnim, eksplozivnim ili zapaljivim projektilima te projektili za takvo streljivo, automatsko vatreno oružje koje je prepravljeno u poluautomatsko vatreno oružje, poluautomatsko vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom, poluautomatsko dugo vatreno oružje, vojno i policijsko oružje, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, oružje koje je izrađeno ili prerađeno bez odobrenja i sl.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske i dalje pozivaju i apeliraju na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

          Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.