Cijena vrtića u Bjelovaru niža za 250,00 kuna od 1. siječnja!

Sve roditelje u Gradu Bjelovaru koji imaju djecu vrtićke dobi razveselit će zasigurno vijest o smanjenju cijene vrtića i to već od ovog mjeseca. 500 kuna je najviša cijena koju će roditelji plaćati po djetetu, a neki će ovisno o socijalnom statusu plaćati i manje.

  • Od kad smo preuzeli Grad nikad nije bilo viša ulaganja u infrastrukturu i općenito u rad vrtića na području Grada Bjelovara. Grad je odlučio dodatno sufinancirati cijenu vrtića koja je dogovorena sa svim vrtićima prije nekoliko godina, vrtići će sjesti s nama i u idućih 6 mjeseci vidjeti gdje su još moguće uštede – rekao je gradonačelnik Hrebak i dodao kako će Grad zajedno s vrtićima vidjeti koja su to financijska sredstva, ali ono što je sigurno je to da je  dogovoreno da od 1. 1. 2019. cijena vrtića za sve roditelje bude 500,00 kuna ili manja ovisno o socijalnom statusu roditelja.

Dodao je Hrebak kako se 15. siječnja potpisuju ugovori s vrtićima koji će kroz nekoliko mjeseci pokrenuti popodnevne smjene kroz projekt Ministarstva demografije koji je financiran preko Europskog socijalnog Fonda, a te popodnevne smjene bit će besplatne za oko 150 djece čiji su roditelji iskazali potrebu za popodnevnom smjenom u vrtiću. Osvrnuo se Hrebak i na jednu mjeru koja je popularna u zadnje vrijeme u mnogim jedinicama lokalne samouprave, a to su naknade za novorođenčad:  – Ja sam protiv da se dižu naknade za novorođenčad koje su sad 1.000,00 kuna. Više sam za to da se uloži u rasterećenje gospodarstva, povećanje plaća građana Grada Bjelovara i da se podignu standardi u vrtićima, da se smanji cijena participacije građana za boravak djece u vrtićima. Najavljujem da na ovome nećemo stati, nego ćemo ići do te razine da će boravak, cijena i standard u vrtićima biti jedan od najboljih u Hrvatskoj – kazao je Hrebak.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Bjelovara Ante Topalović pozdravio je ovu mjeru koja je po njemu ona koja ide u smjeru zadržavanja mladih obitelji u Gradu Bjelovaru:

  • Za neku obitelj koja će se sad formirati i dobiti troje djece, ukupna potpora za to troje djece je oko 50.000,00 kuna samo kroz mjeru vrtića. Ako uzmemo da je dijete od prve godine, pa do početka školovanja u vrtiću, ako uzmemo da je 250,00 kuna razlika za većinu bjelovarskih obitelji mjesečno, to ispadne godišnje oko 3.000,00 kuna. Puta 6 godina, to je 18.000,00 kuna po jednom djetetu, po jednoj obitelji. Ako obitelj ima troje djece, to je u konačnici 3 puta 18.000,00 kuna. Mislim da je to jedna iznimno kvalitetna mjera. Ja sam osobno na njoj puno inzistirao i to je jedan od najvažnijih segmenata kojim ja mjerim zadovoljstvo sebe osobno i svoje stranke u ovoj koaliciji – rekao je Topalović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.