Čazma “nagrađena” s novim kilometrima županijskih prometnica

Novi kilometri županijskih prometnica postale su lokalne, te su o njima brigu preuzeli gradovi i općine. Tako je i Čazma na održavanje dobila četiri nove dionice prometnica i to Čazma-Milaševac, Miklouš-Novo Selo, Vagovina-Bojana-Grabovnica i Vrtlinska-Andigole ukupne dužine oko 22 kilometra. Gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak još je jednom naglasio kako u Gradu nisu zadovoljni suradnjom Županije i lokalne uprave i da to nije problem samo Čazme:

– Svi gradovi naše županije dobili su nove kilometre županijskih cesta na održavanje koje su do sad bile u nadležnosti Županije i koje su mahom vrlo trošnje i tražili smo od Županije da ih popravi. Sada umjesto da su ih popravili oni su nam prepustili te ceste u gradsku nadležnost ali naravno bez prihoda i onih 3,5 milijuna kuna koliko čazmanci uplate za održavanje županijskih cesta – kazao je Pirak. Pirak je istaknuo kako je problem kod novodobivenih prometnica i neriješeni imovinsko pravni odnosi:

– U zadnje četiri godine dobili smo oko 40 km županijskih cesta. To nisu male prometnice i nisu prometnice koje nemaju županijski karakter i evo, baš je Čazma nagrađena s velikim brojem kilometara. Upravo i cesta u Prokljuvanima gdje nas neki prozivaju kako je nismo asfaltirali bila je do unazad godinu dana županijska cesta i nismo je mogli asfaltirati. Kada smo je dobili u našu nadležnost dobili smo ju neurednu. Imovinsko pravni odnosi na toj trasi bili su samo dijelom riješeni i da bi to riješili trebalo nam je vrijeme i trebali su nam novci za projekt rekonstrukcije te ceste tj. izgradnju ceste jer ona nikad nije bila asfaltirana. Nismo se mogli javiti na natječaj koji je bio jer nismo bili spremni, nismo imali dokumentaciju gotovu zato što smo tu cestu dobili u zadnji čas. No, mi smo tu dokumentaciju napravili i čekamo natječaj na koji ćemo se javiti, ali da ne bi dugo čekali mi ćemo dio te ceste asfaltirati u proljeće, čim to vrijeme dozvoli – rekao je Pirak.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.