Raspucanci

0
23

Sastojci: 200 g tamne čokolade, 50 g maslaca, 2 jaja, 100 g smeđeg šećera, 1 žličica ekstrakta vanilije, 200 g brašna glatko, 1/2 žličice praška za pecivo,prstohvat soli, šećer i šećer u prahu za valjanje kuglica.

Priprema:

Na pari otopite čokolau i maslac.Ostavite da se malo ohladi.

Pomiješajte u jednoj zdjeli brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli.

U drugoj zdjeli izmiksajte jaja i šećer, dodajte vaniliju i polako ručno miješajući dodajte čokoladu s maslacem i brašno sa suhim sastojcima. Dobro promiješajte smjesu pa zdjelu pokritjte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku 3-4 sata, ili još bolje da prenoći u hladnjaku. Isprva će smjesa biti jako mekana ali hlađenjem se stisne.

Ako se preko noći smjesa jako stege, prije formiranja u kuglice ostavite da se malo opusti na sobnoj temperaturi.

Lim obložite papirom za pečenje.

Od ohlađene smjese oblikujte kuglice (možete ih vaditi žlicom ili smjesu izvaljajte u valjak i režite na manje komadiće pa dlanovima brzo oblikujte kuglice).

Kuglice uvaljajte prvo u kristal šećer a zatim u šećer u prahu. Složite kuglice u lim za pečenje pazeći na razmak.

Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite 10ak minuta na 180°C.

Keksi se trebaju raspucati a u sredini ostati mekani. Kada se ohlade stegnut će se.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.