Zdenka i Mato Tonković proslavili 39. godina braka

Prošle  subote 5. siječnja, 39. godišnjicu braka, proslavili su načelnik Općine Berek Mato Tonković  i njegova životna odabranica Zdenka Tonković. Proslava je protekla veselo u krugu prijatelja, a organizirala ju je kći Mirela i za supružnike Tonković bila je iznenađenje.

Ovaj bračni par upoznao se na zanimljiv način. Naime, Zdenka se kao mlada djevojka zaposlila u tadašnjoj  Općini Garešnica i kao mlada zaposlenica morala je proći obuku na Gojilu. Zapovjednik na obuci joj je bio sadašnji suprug Mato. Kako nam je rekla Zdenka, Mato je bio dosta strog i zahtjevan zapovjednik koji je cijenio red, rad i disciplinu. Kako su dani prolazili njih dvoje su se sve više jedan drugom svidjeli te su krenuli izlaziti. Zanimljivo je kako Zdenka do te obuke nikada prije nije ni vidjela svog Matu, a ni bila u Oštrom Zidu od kuda je Mato, mada je ovo naselje od nje u Bereku bilo udaljeno samo 8 km.

Tonkovići su se vjenčali 1980. godine, kuma im je bila Zdenkina kolegica koja je s njom prolazila obuku.

Nakon 39. godina braka ovaj bračni par ističe kako je u braku najvažnije naći zajednički jezik, nekada popustiti i ne slušati ljude oko sebe što govore. Ono što si žele u godinama koje su ispred njih je više vremena kojeg će provesti zajedno.