Google objavio listu najtraženijih pojmova. Evo što je najviše zanimalo Hrvate

Liste su sastavljene kao kategorije pojmova, od osoba do događaja, koji su u svijetu privukli najviše pažnje. Tako se najviše puta u tražilicu utipkalo Svjetsko prvenstvo, a odmah iza njega neprežaljeni glazbenik Avicii. Zatim slijede Mac Miller, Stan Lee, Black Panther, omiljena vojvotkinja Meghan Markle i Stephen Hawking.

U kategoriji vijesti, najpopularnije je također Svjetsko prvenstvo, a guglao se i uragan Florence, Kraljevsko vjenčanje te rezultati izbora. 

Najpopularnije osobe na Googleu su ove godine Meghan Markle, pjevačice Demi Lovati i Cardi B, glumac Sylvester Stallone i celebrity Kloe Kardashian koja je zamijenila sestru Kim. Od sportaša, najviše se puta upisalo ime Tristana Thompsona, Alexisa Sancheza, Lindsey Vonn, Shaun White i Khabib Nurmagomedov. Svijet je najviše puta izguglao film Black Panther, Deadpool 2, Venom, Avengers: Infinity War i Bohemian Rhapsody. 

A što su guglali Hrvati?

Gledajući države pojedinačno, Hrvati su najviše puta u Google upisali Svjetsko prvenstvo 2018. Odmah iza toga, najviše su tražili što je to Istanbulska konvencija, ali i popularnu tursku sapunicu Istanbulska nevjesta. Na četvrtom je mjestu legenda hrvatske glazbe – pokojni Oliver Dragojević. Ostatak liste pokazuje da su Hrvati ostali u euforiji Svjetskog nogometnog prvenstva, jer su među najpopularnijim pojmovima Dejan Lovren, zatim Luka Modrić i na posljednjem mjestu Zlatko Dalić. Ispred izbornika, nalazi se utakmica Hrvatska – Engleska i Rukometno prvenstvo 2018. Zanimljivo je da se na popisu nalazi i Zadruga, srpski reallity show. Show je vrlo popularan u Srbiji, jer se upravo on našao na listi najtraženijih pojmova u matičnoj državi.

U kategoriji osoba, najviše su se puta tražili detalji o pokojnom Oliveru Dragojeviću, zatim slijede nogometaši Lovren, Modrić, Rebić, Vida i izbornik Dalić. U sredini liste, na sedmom mjestu, pojavljuje se i Meghan Markle. Iza nje, opet se nastavlja s nogometašima pa je tako na osmom mjestu Rakitić, a prate ga Vrsaljko i Mandžukić. 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.