Rezultati akcije u prometu

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su od 19. do 21. siječnja proveli  preventivno represivne aktivnosti u prometu te su pritom kontrolirali 614 sudionika u prometu i  evidentirali 241 prometnih prekršaja. I dalje po brojnosti prednjače najteži i najčešći prometni prekršaji, od kojih je evidentirano 145 prekršaja prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, 13 vozača upravljalo je vozilom pod utjecajem alkohola, a 25 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni  pojas. Također je utvrđen po jedan prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja te upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri  prekršaja tehničke neispravnosti vozila, a u manjem broju sankcionirani su i drugi prometni prekršaji.

Samo u akciji pojačanog nadzora s naglaskom na alkohol  i sigurnosni pojas koju su policijski službenici proveli dana 19. Siječnja od 16 do 24 sata, sankcionirano je 6 vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola dok 5 sudionika u prometu nije koristilo sigurnosni  pojas.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa u siječnju 2018. godine. Promet će nadzirati uglavnom u dane vikenda, te noću, s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će policijski službenici u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i raspoloživu tehniku (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.). Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.

 

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.