Preko vikenda lopovi krali tegle s cvijećem, a u Derezi novi vlasnik kuće pronašao 1,5 kg plastičnog eksploziva

U noći, 19./20. svibnja, u Starim Skucanima, iz dvorišta kuće, nepoznati počinitelj je iskoristivši odsutnost vlasnice, ukrao 10 tegli sa zasađenim cvijećem.  Vlasnica štetu cijeni na iznos od 150 kuna.

Tijekom iste noći, na isti način i u Končanici, iz dvorišta obiteljske kuće, ukradene su 6 tegli sa zasađenim cvijećem, prema izjavi oštećene vrijedne 300 kuna.

U subotu, 19. svibnja, poslijepodne, nepoznata osoba je iskoristila nepažnju konobarice u jednom ugostiteljskom objektu u Bjelovaru, u Haulikovoj ulici, odakle je ukrala dnevni utržak.

U petak, 18. svibnja, oko 08.00 sati, u Đulovcu, u hodniku zgrade Šumarije Đulovac, javni red i mir narušavao je 57-godišnjak, na način da je nezadovoljan time što nije dobio drva za izradu vikao lugaru razne pogrdne riječi. Protiv 57-godišnjaka slijedi prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U nedjelju, 20. svibnja, u Derezi, prilikom čišćenja kupljene kuće vlasnici su pronašli i policiji dragovoljno predali 1,5 kilograma plastičnog eksploziva, 8 metara sporogorećeg štapina i 3 detonatorske kapisle.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske podsjećaju!

Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Izvor: PU bjelovarsko-bilogorska

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.