Vijećnici čazmanskog vijeća, Salaj, Marinić i Živoder prozivaju gradsku vlast zbog nepozivanja župana Bajsa na svečanu sjednicu Gradskog vijeća

Zlatko Salaj, Željko Živoder i Kristijan Marinić, gradski vijećnici Grada Čazme danas su, uoči svečane sjednice Gradskog vijeća koja će biti održana sutra uputili priopćenje kojim prozivaju gradsku vlast za nepozivanje župana Damira Bajsa na svečanu sjednicu Gradskog vijeća povodom Dana grada.

U priopćenju stoji:

U ime dijela vijećnika grada Čazme naznačujemo kako je u tijeku obilježavanje Dana grada Čazme  koje se slavi nizom zabavnih i kulturnih manifestacija, a pred nama je sutra 21. srpnja u 10 sati i svečana sjednica Gradskog vijeća grada Čazme.

Upravo bogat kulturni i zabavni program odražava pravi duh slavljeničkog grada i kulturu s jedne strane, ali s druge strane mora postojati i politička kultura koja podrazumijeva da u novom mandatu izabrani dužnosnici moraju i trebaju surađivati u interesu svojih građana. U skladu s tim jedna od najosnovnijih stvari je barem protokolarni poziv Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, odnosno Kabinetu župana i samom županu Damiru Bajsu da prisustvuje svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana grada Čazme.

Moramo naznačiti kako nas je neugodno  iznenadila činjenica da pozivnica za obilježavanje Dana grada Čazme nije došla u Kabinet bjelovarsko-bilogorskog župana i da sam Župan i dio njegovih zamjenici nisu pozvani na svečanu sjednicu Gradskog vijeća grada Čazme, dok je niz drugih županijskih institucija pozivnicu dobilo.

Koliko znamo bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs uvijek se odazvao na pozive gradonačelnika Dinka Piraka u grad Čazmu bilo da se radilo o radnim sastancima ili protokolarnim događanjima.

Stoga smatramo da ovakav način na samom početku novog četverogodišnjeg mandata  u pravom smislu riječi odražava političku nekulturu samog gradonačelnika Čazme Dinka Piraka i čazmanske Gradske uprave. Također, sigurni smo da to nije mišljenje građana grada Čazme niti bi trebalo biti obilježje politike našeg Grada.

 

Gradski vijećnici grada Čazme:

Zlatko Salaj

Željko Živoder

Kristijan Marinić

 

 

One comment on “Vijećnici čazmanskog vijeća, Salaj, Marinić i Živoder prozivaju gradsku vlast zbog nepozivanja župana Bajsa na svečanu sjednicu Gradskog vijeća

Odgovori