U tijeku sanacija stropa u kabinetu kemije u OŠ Čazma

U OŠ Čazma traje sanacija kabineta kemije u kojem se urušio dio stropa. Ovaj nemili događaj se dogodio prije nekoliko dana, no na sreću u to vrijeme učenici nisu bili u učionici. Zbog njihove sigurnosti i preventive nastava se trenutno ne održava u još nekoliko kabineta u tom dijelu škole jer sigurnost učenika je najbitnija što je istaknuo i župan Bajs kada je komentirao ovaj događaj:

– Mi smo obišli školu. Sve aktivnosti su poduzete da se sanira škola i da se omogući sigurno i kvalitetno školovanje. Dakle, na prvu vijest županija je odmah reagirala i izdvojila sredstva i to će se ukloniti u najkraćem mogućem roku. Mi smo dali i temeljem tih informacija zahtjev statičaru da vidimo da li  statika  odgovara, jer to je temeljno pitanje sigurnosti u školi. Dobili smo izvješće po kojem statičar smatra da se ne radi o nikakvom problemu sa statikom nego se radi o jednoj pojedinačnoj stvari koja ne ugrožava ukupnost škole. Da bi bili sigurni naručili smo još jedan izračun jer sa sigurnošću djece se ne smije igrati – kazao je župan Bajs.

 

Autor: V.R

One comment on “U tijeku sanacija stropa u kabinetu kemije u OŠ Čazma

  1. Bio sam na licu mijesta pukotine su u biologiji blagovaoni i još par učiona i pitanje je vremena kad će stropovi krenut padat

Odgovori